~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Friday, October 29, 2010

MELELEH AIR MATA AKU BILA BACA CERITA NIE..HOPE ENJOY..^^

CERITA NI AKU COPY BULAT2..PAPEPOWN THANX 2 HIM...COZ DAH BUAT AKU SEDAR..

Aku dah kawin skarang. Bini aku memang baik sangat2. Tapi dia x seperti yang aku expect masa kami belom kawin dulu. Masa belom kawin, aku tengok dia memang sorang yang pendiam je, jarang gile cakap ngan laki. Member2 mmg puji la cara dia. So memang susah jugak aku nak cuba tegur dia masa tu.. segan dowh. Memang obvious lah kalau aku tegur. Tapi aku suka dia macam tu, so xde la cemburu sangat sebab dia jarang borak2 ngan laki..

Cantik? Memang la, kalu x aku comfirm x sangkut punyer. Haha. Cantik pada mata aku la. Member2 pon ade yang cube usha. Sori le dia nak layan. Haha. Memang market. Last2 aku yang dapat, memang rasa bangga giler. hehe..

Eh, dok ngumpat2 pasal dia, lupa lak nak kasi tau nama. Nama panggilan dia Ara. Nama betol dirahsiakan.  Hoho..

Aku usha cara yang leklok la, gi jumpa bapak dia dluu. gentlemen beb! Slow talk ngan bapak dia. Err, bapak dia nama Marzuki.. Bapak dia ni jenis sound direct rupenyer.. Pergh, mmg kena kutuk kaw2 la gua. Sebabnya, bila dia tanya kenal x anak dia? Gua cakap x sgt. Bapak dia tanya lagi, nape nak kawin ngan anak dia? Gua cakap sebab minat. Minat sebab ape? Gua cakap x tau.. Habis kalu x dapat anak dia? Gua cakap nak jugak! Bapak dia sound la, “ko ni, cane ko nak kawin ngan org yang ko x kenal? Gua jawab, lepas kawin la saya kenal dia pakcik.. pastu sengih2.. pastu bapak dia diam.

Masa tu rasa down gile. Bapak dia cam tolak mentah-mentah je proposal aku.. Ke dia saja nak uji kehebatan cinta aku?? Huhu.. Time tu aku dh terpikir nak usha calon lain je. Aku memang ade lagi sorang yang aku suke. Haa yang ni gua memang kamceng giler. Yang ni pulak nama dia Ika. Gua memang selasi lah ngan minah ni. Haha.. Tapi last2 orang lain gak yang gua pinang.

Hari keputusan proposal aku akhirnya tiba. Kputusannya.. jeng3.. x spt yang aku jangka. Haha. Aku ingat kena reject, satgi family diorang terima. Warghh happy giler. Alhamdulillah. So, memang sah la takde jodoh aku ngan Ika. Time aku bgtau Ika aku nak kawin, dia accept je. Kejam gile aku. Dia kata semoga aku bahagia.. lepas tu kami dah x jumpa.

Lepas akad nikah, kompemlah aku sebagai laki Ara. Happynye aku Tuhan je tau.. kat rumah.. dia macam biasa, cool je.. Tapi cool semacam la pulak. Sepatah aku tanya, setengah patah dia jawab. Kalu aku x buka mulut, memang x berbunyilah rumah kitorang.

Ara taklah ‘bisu’ sangat. Kadang2 dia bersuara gak.. Tapi bagi aku yang jenis suka cakap banyak ni, Ara bukan jenis yang boleh bawak borak sangat. Bila aku cakap pasal something, dia macam blur... Macam x supportive sangat. Last2 aku dah malas nak borak.. oh boringnye..  Yang dia tahu cuma tunjuk baris gigi dia ja.. sengih. Cam yg aku buat kt bapak dia dulu. Psycho seyh..

Nak jadik lagi tensen, aku ni jenis perokok sederhana tegar gak la. Tapi bini aku pulak mmg cam fobia giler ngan asap rokok. Bau nafas aku yg bersisa rokok pon, dia mesti batok.. x bau rokok pon dia dah selalu batok. Uhuk3 gitu.. Sebab sayang bini, makin lama makin kurang aku merokok..  kalu gian sangat pon aku merokok time kat ofis je.

Bini aku keje hospital, bahagian obat-obatan.. Aku lak xleh bau ubat, mesti pening kelapa.. Hari2 aku yang hantar, ambik dia gi spital. Time ambik dia balik, mmg hari2 lah baju dia bau obat dalam kete. So aku akan slalu bukak tingkap, nyaman sket..

Ada satu hari tu, masa hujan lebat. Xleh bukak tingkap kete, aku dah mmg pening-pening lalat dah.. Bau ubat.. Dengan poor visibility lg, kami accident! Langgar bontot kete orang depan. Kat spital, doktor kata bini aku keguguran akibat kemalangan tu. Hah??

Rupanya dia mengandung dua bulan.. Ara sendiri pon x tahu.. Ya Allah!!

Lepas kejadian tu aku terus suruh Ara benti keje. Dok rumah je.. Aku dah korbankan rokok aku, so dia kena korbankan keje dia. Aku dah x tahan bau ubat!! Aku sorang keje dah cukup sara idup kami!

Dekat setahun kami kawin, Ika tiba2 datang, dia kata masih sayang kat aku, nak aku ambik dia jadik bini no. 2.. Dia sanggup..

Alamak ni dah angau betol.. Padahal aku baru je kawin. Mungkin Ika yakin yang kami sangat serasi dan saling memahami, so dia berani propose kat aku. Then aku teros terang je la, aku cakap kat dia, yes aku memang x kamceng mane ngan bini aku skarang.. And banyak benda yang kami xde persamaan. Ara memang x banyak bercakap. Kalu aku cube buat lawak, dia macam x tangkap je. Sedih tol.. X pandai nak borak. Kalu jumpa member2 aku lagi le dia sunyi sepi. Dah le hari-hari dia suka masak benda yang sama.. Jarang la dapat makan yang lain sket. Kcuali makan luar. Itu pun dia akan order benda sama je.. Haha macam tu la bini aku.. Lucu lak..

Tapi kami masih cuba memahami hati budi masing2.. Aku cuba biasakan diri ngan bau ubat2 kat baju2 Ara dulu, cuba brenti merokok waktu awal2 kawin dulu.. Ara plak dh x keje, dah cuba belajar masak benda2 lain (jarang la menjadi).. Aku bagitau Ika, rumah tangga kami bahagia. Aku xleh menduakan dia.. Aku memang sayangkan dia. Ika terpaksa terima hakikat tu. Itu mmg last kami jumpa.

Kini, kami dapat rezeki sorang anak, dah besau, dekat 4 tahon la.. tp dah pandai mengaji sket2. Semua berkat kerajinan bini aku. Bab2 agama, mengaji sume dia mmg bagus. Anak aku Hafiz, memang dia train elok2 ngaji alQuran.. Alhamdulillah, semoga esok2 dia jadik anak yang soleh. Bagi aku itu la investment yang sangat2 menguntungkan!

Tapi sebenarnya dalam tempoh tu, kami x seperti pasangan yang lain, kot. Makin hari aku makin bosan ngan rumah tangga kami. Ara memang suka menyepi, jarang borak panjang2. Aku pulak suka keluar lepak ngan kawan2. Makin lama makin jarang aku duduk rumah. Lewat malam baru balik, bini dah tido. Esoknya pagi2 aku dh kena gi keje.. Dalam tempoh tu jugak, aku sebenarnya asyik keluar dengan sorang ofismate aku. Nama dia Lisa. Budak baru kat ofis aku.. Berbekalkan muka yang agak ade market ni, dia macam sangkut lak kat aku. So dialah yang slalu aku ajak kluar malam, teman aku borak2, kadang2 sampai pagi!

Aku sedar aku seolah2 mempergunakan dia untuk hiburkan hati aku.. Teringin nak kawin ngan dia, takot kecik hati si Ara pulak.. Dengan Lisa la tempat aku luahkan perasaan, kadang2 gadoh, kadang dia tercarut2 siap kat aku. Pastu minta maaf, dia kata tersasul.. Tapi aku mmg terhibur bila dok ngan Lisa. Bini aku kat rumah, dengan anak aku jarang sangat aku luangkan masa..

Ara sedar akan perubahan aku dari hari ke hari. Dia mula sedar aku ada pompuan lain. Satu hari dia bagitahu, dia izinkan kalu aku nak kawin lagi, tapi mesti dengan wanita yang elok2, sebab dia tak mahu pelajaran Hafiz terganggu. Aku pelik, apa kaitan??

Dan aku terfikir, Lisa tu wanita yang elok ke? Pakaian hari2 kompem ketat, make up kat muka 2 inci macam xleh kena air, x ambik air semayang ke? X semayang ke? Ke cuti sepanjang tahon?!

So aku postpone dulu hajat nak kawin ngan Lisa. Terfikir lepas kawin boleh nasihat kot sikit2, tapi time bencinta pon asyik lawan ape aku cakap. So sad!..

Ketika perkahwinan aku ngan Ara mencecah 4 tahun dulu, rumahtangga kami ditimpa dugaan yang maha besar. Ara mula jatoh sakit, batuk dia makin teruk, akhirnya masuk hospital. Dan saat itulah baru aku diberitahu, Ara mengidap penyakit barah tekak. Ya Allah!!

Doktor bagitau, Ara dah lama senarnya kena barah tu, penyakit yang akan buat dia slalu batuk, dan trpaksa menahan sakit bila bercakap! Aku rasa bagai kena tusuk dengan anak panah yang tumpul bila dengar benda tu!! Patut la Ara jarang sangat bercakap. Kenapa dia x bagitau aku??

Doc tu cakap lagi, penyakit tu makin lama makin teruk, dan bagi effect kat jantung. Sebab pernafasan dia selalu kurang dari sepatutnya. So jantung jadi lemah.. So itulah yang menyebabkan Ara jatuh sakit. Jantung dia skarang makin rosak akibat barah tu.

Jadi camane dia boleh ajar anak aku mengaji? Doktor tu bagitau, memang ada ubat utk diminum sebagai pelincir dalam tekak. Tapi hanya kurangkan rasa sakit, dan ia bertahan kejap je.. Tapi Ara x boleh selalu minum sebab ubat tu sangat mahal!!

Aku buntu..

Masa tulah baru aku terfikir, kami x penah bertikah lidah, x penah gado.. Mgkin itu hikmah dia.. Tapi aku x sedar selama ni.. Aku asyik tinggalkan dia, bergembira dengan pompuan lain.. Dia pula sanggup tanggung derita setiap kali perlu menjawab pertanyaan aku. Dan x penah luahkan derita kat aku..

Jantung Ara dah lemah sangat, doktor kata mungkin Ara x dapat bertahan lama.. Aku menangis depan doktor tu puas2, wlapun doktor pompuan. Aku dh x kisah. Aku menyesal dgn cara aku layan Ara selama ni.

Dia dah bagi aku macam2, jaga makan minum, pakaian aku, ajar anak kami mengaji, mmg x penah lawan apa aku cakap, apa aku suruh..

Aku suruh dia benti keje dulu, dia ikut. Walaupon kat rumah dia tetap baca buku pasal ubat-ubatan! Dia minat sangat dengan keje dia.. Maafkan abang Ara..

Bila balik rumah nak mandi kejap, aku sempat tengok balik kenangan2 kami.. Aku belek2, terjumpa kotak hantaran masa kami kawin dulu. Ada satu kotak jam, jam yang aku pakai sekarang.. Aku terkejut bila ada sehelai kertas dalam tu. Mula2 ingat kertas resit, tapi rupanya sepucuk surat!

1 Julai 2007,

Buat suami yang baru kupunya,

Terima kasih kerana menawarkan cintamu,
Yang ku tunggu-tunggu sejak kita mula bertemu dulu,
Ku juga benar-benar cinta padamu,
Dan kumenangis bila dirimu melamarku

Buat suamiku yang baru kupunya,

Luaranku mungkin nampak sempurna,
Luaranku mungkin ramai yang terpesona,
Tapi diriku bukanlah sesempurna abang sangka,
Kerna suaraku bukan kepunyaan kita

Buat suamiku yang baru kupunya,

Andai abang ingin melihat Ara ketawa,
Ara hanya mampu tersenyum pada abang,
Andai abang mahu Ara berjenaka,
Mungkin Ara kan menangis dibahu abang,

Kerana Ara tak mampu berbica,
Seperti orang lain berbicara,
Kerana Ara tak mampu ketawa,
Seperti orang lain ketawa

Jika membaca surat ini akan meleburkan cinta abang,
Ara pasrah dan relakan abang menjauhi,
Jika membaca surat ini Ara tetap dihati abang,
Ara sujud sejuta syukur pada Ilahi..

Yang benar,
Isteri yang menyanjungmu.

*Ara selitkan surat ini dalam kotak jam abang, semoga abang mudah terlihat surat ini..


Berderai lagi airmata jantan aku. Kenapa aku x terbaca surat ni 4 tahun dulu? Kenapa aku x tahu penderitaan Ara awal2 dulu? Kenapa baru sekarang?

4 tahun usia perkahwinan kami, Ara beri aku segala2nya.. dan paling penting dia bagi seorang anak yang comel dan bijak. Tapi apa yang pernah aku beri kat Ara?

Mulai saat tu aku jaga Ara sepenuh hati. Hari-hari memang keje ulang alik hospital. Masuk ofis pon kjap2. Anak aku bagi kakak Ara yang jaga. Masa tu aku dah serabai giler. Sangat x terurus. Baru aku sedar pentingnya Ara dalam hidup aku.

Dalam keadaan Ara yang agak lemah, aku minta kebenaran doktor untuk bawa dia melancong. Aku nak temani dia puas2. Aku nak bahagiakan dia dalam sisa2 hayat dia. Biar dia terlupa akan derita dia. Saat itu dia menangis kat bahu aku. Sejak dia sakit kami hanya berbalas tulisan kat kertas.. dan kertas2 tu aku kan simpan sampai bila2.

Dia tulis dia x menyesal kawin dengan aku. Dia tulis sangat bahagia hidup dengan aku. Siap cuba lukis gambar orang senyum.. haha.. Ya Allah hari2 itu kami sangat bahagia. Namun Ara dah makin lemah. Aku dah x mampu tengok dia derita. Setiap kali dia nak tarik nafas, sangatlah azab pada aku melihatnya.

“Ya Allah, jika Kau masih panjangkan hayat isteriku, Kau berilah aku separuh kesengsaraannya, biar kurang kesensaraannya Ya Allah.. Tapi jika hanya kematian yang dapat mematikan sengsara isteriku, aku redha Ya Allah..”

Aku x tahu apa lagi boleh aku buat.. Aku bacakan Yaasin ditelinganya berulang-ulang, biarkan anak kami dipangkuan memeluk-meluk ibunya..

Akhirnya Tuhan menjemputnya kembali. Aku pasrah. Kesedihanku terubat bila kulihat dia pergi dengan tenang. Sempat kuajarkan Syahadah.. dan dahinya berpeluh jernih. Lalu kukucup buat kali terakhir..

Kini, hmpir 5 tahun prkawinan kami, tinggal aku dengan Hafiz, dengan helaian2 tulisan terakhir Ara..

(T.T)

by Tuah Mohd Bakheet

Thursday, October 28, 2010

KESEPIAN...

bismillah~
ehem~
walaupun pada hakikatnya kita x kesepian tapi..bila diejek sbg insan yg kesepian lama2 kita yang x sepi nie pown boleh terasa sepi...x percaya? dipersilakan untuk try...
ermm...aku pun x tau mana datangnya gelaran budak kesepian tu smp dorang kepoh2 nk ejek2 aku...
helo?sepi sgt ke aku nie??should i blame dayang for what had happend?
aku rasa sebab dayang budak2 nie galak panggil aku sepi...padahal aku xde la sesepi si dayang yang kehilangan si luncai~
tapi xpe..aku faham korang nak bergurau...but plz la...kalau smp hari2 korang panggil aku macam tu...insan kak long korang yang selama nie x sepi pun boleh jadi sepi..ADA FAHAM??!!!
so aku mintak la jasa baik korang..walaupun seronok kenekan si dayang tu..jangan la smp libatkan aku sekali...helo!! aku x segedik dia k??
PLUS...hanya sebab cinta...aku xde la smp hilang akal n fokus..
aku pro dlam bnd2 nie sume...
HARAM hukumnya jika kita mencampurkan hal personal dengan hal kerja...
nampak sangat x matang~puuurrrleeaaassee...
so aku ingatkan lagi sekali..AKU BENCI DISAMAKAN DENGAN ORANG YANG MACAM DIA..
aku faham la si luncai tu first love dye..
tapi..jangan la smp..(oh god serious aku x sanggup nak tulis...)
prinsip aku mudah je dalam apa2 relationship..
KALAU ORANG X LAYAN..PANDAI2 LA ANGKAT KAKI..CHOW DR HIDOP DIA...
kan simple 2..tapi aku tau...dayang belum smp tahap aku lagi...
i felt sorry for u my dear....(bluekzz..loya tekak aku dibuatnya...)
for aj's..jangan la salah faham pasal hubungan alongs...
aku cuma nak cool down je ngan abg long korang 2 sebelum aku buat program jejak kasih ngan dia balik lepas semuanya selesai..insyaallah...jika ditakdirkan Tuhan jodoh kami masih panjang...^^

TETIBE AKU RASA RINDU PADA IQA...

dear iqa,
aku tau da bnyak sgat bnd yg jd kt kite lately...
hubungan kite jd keruh sbb si pondan tu...
sbb dye n sbb kedegilan kau aku terpaksa tarik diri dr kehidupan ko~
sbb trlalu marah mungkin aku tarik diri n never bother if kau happy or sedih ngan keputusan aq tu...
aku faham...aku tau kau mzt trumbang ambing wktu tu kan?aku mintak maaf...seriously...!!
aku tau kau perlukan ssorg wktu tu...tp aq xnk pedulikan ko lagi...
aku rse sedih ssgt...dipinggirkan...marah dgan segala tndakan ko...
ko tau kn aku nie orgny cmne??tp iqa..kite kenal da lme..dr kecik lagi...
marah aq pd kau akhirny akan padam jugak..see..aku skang tpikirkan ko ble jimi slu sbot2 psal ko dpan aq...
slme nie aq pretend yg aq still bek ngan ko dpan jimi...so that he will never know about the truth...
sorry...reality really hurts...but pain will fades for through times...trust me..
lastly iqa...sorry to hurt ur feelings... its for ur own good btw..^^
missin u here...boleh kita baik balik?sbb aku nk ko lepak umah aq pas spm!hehe^^


 

NOT EVERYTHING IN THIS POST ARE TRUE TO EVERY PERSON..D U AGREE WITH ME..??

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
    hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap
     menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu
    merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
    lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
    berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon
    untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
     sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat
     bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
    pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
    tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
    ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
      untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan
      mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
      baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
      Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
       yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
       di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
      mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
      kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
      bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
      mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
      dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
      dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari
      kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak
      pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin
      mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
      kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

Sunday, October 24, 2010

STUDY3...!!

hurmm...mmg bnyk btol la dugaan skang nie..asal nk mgadap buku je mzt nk trlentok~
atoiai~siyez aku tension~lg2 spm da dkat sgat da nie....
tp stu2ny subjek yg bjaye mncelikkn mate aq hnyelah add maths..
wlaupown kdg2 aq skit aty ngadap soklan 2 sbb x dpat jwpan..
aq redha~mmg kne buat bnyak ltihan pown...haha....(sgal da dtg blek lew..)
hurm...smlam g library...
de la due tige keping pix yg aq dpat snap ngan bbdak biol nie...
blaja ssme 2 mmg sonok..tp aq agak bnci ngan suasane library yg agak bising 2..
atoiai....librarian 2 sume mkan gaji bute ke?
xrti2 nk kwal kadaan??mmg btol2 wt aq myumpah2 dlam aty~huhu...
nie je pix2 yg aq dpat...xde la bnyk sgat..hahahaha....


nie aq n jongsong~tp aq sian kt jongsong cz tlkong yg dye pkai 2 pendek sgt... smp nmpk tgan...hehe..^^
 zaty n jongsong~
 jongsong tgah trmenong jaoh tringatkan en. AO...
 cik jongsong sronok sbb dpat mkan coki2..
 cik zaty gedix..blaja2 pn nk gayot ke??
ermm..nie la rupe meje ktorg wktu study...ish3..mmg x snonoh~

Friday, October 22, 2010

ARGGHH~ CHUMIL3...

hurmm...ary nie aiman dtg lg...aiman pkai jubah...comeynye dik oit~ geram akk tgok...hehe...^^
tpi..pale aiman da botak...waa~~chomey3.....mcam anak muallaf..hehehe...
aiman dtag umah pstu aiman cr akk sbb nk tnjok pale aiman yg botak 2...hahaha....
aiman bkk kopiah ats kepale mcm bukak tudong saji je gyeny...kalaka la...
tp soe la dik sbb akk x than tgok muke ko comey sgt akk picit2 pipi ko smp merah..huhu..
maafkan daku~~tp papepn aiman ttp comey n pndai wt akk gelak~~hehe...
thx aiman...
tp syg...akk x smpat nk amik gamba ngan aiman...huhu..xde rzeki...
aiman da blek awl sgat...so x smpat la akk nk tunaikan jnji akk nk amik gamba aiman 2...
soe ea dik...hehe..xpe2 esok2 kan ade..btol x cyg?(^-^)
ehem~
nie aiman saye..hahaha~(^0^)

KUCAR KACIR LAGI~

hurmm...kalo nk diiktkan ary2 idop aq mmg agk tggang lgang~
nvm~  aq da trbiase ngan gye idop cmnie...
again ary nie mmg mcam2 bnde jd...
kkdg 2 wtkan aq rse gile pn ade gak...huhu~
gosh~
ary nie 3 pkerje kt kdai 2 buat hal...
xnk dtg~tipon x nk angkat~
atoiai~pe nk jd ngan dorg nie pown x tau le...
trlebey mnje kowt...
or mgkin dorg da kene nsik kngkng ngan pkcik tua 2...
jap2...org laki bole ke wt nsik kngkng??hoho~
kuang aja la 2...
abaikan2....
ckp psl kuang aja...
td mgrib mcm bese bbdk dtg umah..
then dtg this 1 little boy wit his sisters..kononny nk blaja jgak..
nvm..aq biarkn je..cz aq tau mk bole kwl kadaan 2 snd..
tp smp da koykkn buku budk len n nk baling akk dye ngan kayu~
aq ase bdk 2 da ckop mlampau...
aq amik kyu 2 dr tgan dye..n spak pggung dye sket..(actually lbeh kpd tpuk ngn lmbut)
x sgke dye bole tnjok pnumbuk kt aq...astgfrullah~sbo je la....
aq trik tgan dye...nseb bk mk tego..klo x maut bdk 2 aq keje kn..hhoho..
akk2 dye sumeny da tcngg tgok aq...bkn nk blagk hero..tp..
kids~plz show some respect 2 the elders...
ehem~
bnyk plak aq mmbbl ary nie..pmbwkan mrah td kowt...harhar~
abaikan2....(^-^)

Thursday, October 21, 2010

TERIMAS BUAT ANGAH~

Hoho~
terase terharu seketike....wargghh~terimas angah...along ssgt btrima ksih padamu...wahaha...
ehem~
abaikan kegilaan aq sbentar td~~(=_=")
aq sbnrnye da lme myimpan hjat utok blogging..kehkehkeh...
agak poyo~
tp x trtunai2 jgak sbb mase x mgizinkan...
mgkin jgak sbb aq bnyak habiskan mase aq mgadap fb...
tp pe yg aq dpat ble dok kt c2 llme??
nothin....nk kte sronok 2 xde la sronok sgt...
tp sriously aq mmg bdndm ngan fb sbb bnyk mghaguskan mse aq..
haha...poyos lg~ 
anyway...dear angah~
thx a lotz coz sudi tolong aq...bhaha...
rseny blom mseny lg aq nk mrepek bnyk2 kt cinie...
tnggu angin gile + poyos aq dtg blek...^^
chow~