~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Saturday, January 1, 2011

DINNER WITH MAK DATINS PERKEP

29 Disember 2010..
hari ni memang betul2 aku rasa macam jantung aku nak berhenti...tengah syok2 baca ROOFTOP RANT dalam biliik tiba2 aku dengar suara mak panggil aku...mak panggil aku..?yeke dia panggil..??betullah dia panggil..!!
then aku keluar bilik tengok mak dah melayang ala2 dah kena ubat pelali waktu berjalan tuju ke ruang tamu rumah...macam ada yang tak kena je...mak pulak terus landing atas lantai sambil tekan2 perut and pinggang dia..pastu mengerang2 macam menahan rasa sakit yang tak terhingga...tak pernah2 mak jadi camni...apa halnya mak ni??

"mak apsal?"


"sakit...!!kau..tolong mak...urut...sakit...sangat ni..."

urut??adess~salah orang la mak ni pon..aku mana pandai nak mengurut....!!tak reti langsung....along lak g mana...aduss~~nak tak nak aku kena la urut mak...hentam je la labu...janji mak okay sudah..
indon tengah lawan malaysia kat tv...aq lak bantai tengok la sambil urut mak...tapi tiba2 aku rasa pelik...mak still mengerang macam tu jugak...mak orangnya memang tahan sakit...bila dah sampai tahap ni...aku confirm mak memang tengah sakit sangat...!!panic aku sekejap...(tangan still tak berhenti mengurut)

"mak ni sakit sangat ke..?? g klinik jom..aku call abah suruh ambik.. "

mak cuma geleng2 sambil kata tak payah...dia memang taknak g...mak suruh aku teruskan urut dia sebab dia kata sakit sangat2..
aku berhenti jap...tengok kaki mak..biru..!!tak puas tengok,aku pegang...sejuk tak berdarah...aduss~takley jadi ni...at last aku tinggal je mak sekejap n call abah...suruh dia hantar g klinik...
unfortunately,klinik penuh..tunggu giliran kejap...abah la yang tunggu...aku temankan mak dalam kereta..mak pulak dah makin pucat..mengerang lagi..aduhai...risau aku...at last aku suruh abah terus bawak mak pergi hospital....sampai2 je terus masuk ER..lama jugak mak duduk situ..3 jam kalau tak silap aku...lepas dianalisis..doktor cakap,mak suspek appendicitis...!!

"she what??"

terus hantar pergi hospital melaka....kelam kabut aku waktu tu...adeh~mak2....bertahan ye??jangan buat aku risau camni la...!!
mak kena tahan wad malam tu...esoknya mak inform...doktor kata mak kena batu karang...both of her kidney dah bengkak..aiseh~takkan jadi macam kat penang dulu kot...?kalau dulu just one of them yang ada batu karang..sekarang ni both..!!mau pengsan kejap aku dengar...
mak cakap lagi kat aku..petang tu dia tak bagi aku datang melawat..dia kata petang tu dia sepatutnya kena attend majlis...so,dia suruh aku gantikan tempat dia g dinner kat Renaissance Hotel...

"me??WHAT....???"

"yup of course la you bendul...if not,takde sapa nak ganti..the majlis are just for us,pompuan..takkan nak suruh adik kau pergi kot?anyway..kau kena biasa2 kan diri campur dengan orang sikit.."


"malas la mak..lepak ngan mak kat spital ni lagi best kot...ala..takyah g ey.."


"its an order..kena pergi jugak..dah la selama ni kawan2 mak cakap yang mak simpan anak dara kat rumah macam simpan harta karun..."


"you what??"

mak cuma gelak.. 

"pergi je..mak dah cakap dengan diorang ko ganti.."

"weh..sukati je wat keputusan camtu..tak tanya aku dulu..!!lagipun aku nak pakai apa??mak ni pun..tak pernah2 la..."

"kebaya kau kan ada..pakai heels sekali..and dont forget to bring along your handbag...ayu sikit..hehe..."

nak taknak aku g jugak malam tu..maklum la..aku kan budak baik...

 baik punya dress up..cayok ain..haha!!

dari rumah sampailah ke hotel, aku mengekor je belakang kawan2 mak...adus..sume yang ada kat situ tu semuanya pangkat makcik2 kot...tension2..kera sumbang la nampaknya...(apa nak kesah??aku bukannya banyak cakap pun)
kawan2 mak takde satu pun yang kenal aku..except yang bawak aku g sana la..hehe...bila orang tanya aku senyum..hahaha..lawak3..!! hurmm...lepas ambik no untuk lucky draw kitorang terus masuk dewan...hurmm..nice view~
MEMORI INDAH BERSAMAMU..(tengok kat dinding..hehe...)

waktu tu aku aku tergerak nak tengok no apa yang aku ambik tadi...

"111..??wow...cantik betul no aku ni...hehe..rasa macam ada luck je..."

then aku terus masukkan benda tu dalam beg bila majlis dah mula....

  makan time..!!

unfortunately,2 lauk yang disediakan...udang...udang...(wei,aku allergic la!!)others tak menyelerakan...missin my mom punya masakan la...huuu...tapi apepun tetap kena makan jugak..nanti orang kata apa lak nanti..i'm sitting next to Cik Syam..untung kena layan...cedokkan nasi...lauk..hehe..untung2..(aku sengih je) and udang..

"takmau udang..!!"

ala2 orang trauma aku sebut udang tu..haha...kelakar betul..!!tapi kesian pulak tengok Cik Syam...muka cam bersalah je...


"orang ada allergic la acik...soe..hehe"

makan sambil tengok live band...

then tadah telinga untuk dengar ucapan dari Datin Hajah Nor Faridah...(orang yang dirai)

"bla..bla...bla...yada..yada..yada.."

persembahan...dari kontijen...

 tarian..chicken dance..
 nyanyian...

huu..seronok ke??entah la..setahu aku waktu kat dalam dewan tu aku dengan dunia aku sendiri...hehe...nak elak bosan punya pasal aku contact semua member2...msg dengan diorang....haha..jasad aku je dalam dewan tu...otak aku dah terbang kemana..hehe... tapi aku tengok makcik2 yang duduk semeja dengan aku macam enjoy je...enjoy mengutuk orang yang buat persembahan...haha...kelakar bila fikir2 balik...

 persembahan nyanyian lagi...(dari alor gajah or melaka tengah kot)

 khusyuk betul...

 again..nyanyian (dari jasin)

diorang sempat ajak datin naik atas pentas..
(lagu mawar putih untuk mama..kalau tak silap..)

nyanyian demi nyanyian...tarian demi tarian...(tak campur dari live band lagi tu..)jam dah tunjuk pukul 11 malam..bila mau balik da..??

opps...rupa2nya tak habis lagi da...mau dua tiga kali jugak mak datins ni dipanggil buat poco2 kat depan...
aku??no way...aku dok je...tengok diorang menari pun dah cukup enjoy..
perggh..MAK DATINS PERKEP sekali sekala terlepas sangkar..gila2 jadinya...ala..bila fikir2 balik waktu2 macam ni je pun diorang nak melaram n do the things that they like..go go mak datins!!haha..!!

then lepas poco2 ada sesi cabutan bertuah..ada la dalam 3 orang kat meja aku yang nombornya dipanggil..and...

"cantik nombornya...111.."

"mine??what??serious??gila bertuah aku malam ni..!!haha...told you..tengok nombor pun aku dah tau nombor aku bertuah..jangan jelez ey..."

 ni la hadiah yang aku dapat...huhu...guess what inside??

kasut Pierre Balmain Paris
macam tau2 je saiz kaki aku..muat2 je.. 

hehe..tak sia2 aku g...
around 12.30a.m. majlis tamat... 
tunggu mak datins tangkap gambar here and there...around 1.00 kitorang bertolak balik...hehe..akhirnya..balik jugak...penat sungguh aku...dah la malam sebelum tu tak cukup tidur jaga mak..huu~memang tak sabar2 nak jumpa katil kat rumah...!!  

till then...assalammualaikum...^^

0 comments: