~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Sunday, January 23, 2011

JOM MASUK U..??


hee~
hola~dah lama tak jejak blog..bukan sebab dah lupa tapi sebab aku takde benda nak cerita kat sini...biasalah rutin harian aku memang sama untuk setiap hari...huuu~sue me...
hari tu pulak..(2-3 hari sebelum ni..)bila mood aku nak bercerita tu ada tiba2 je lepas upload pix bekalan elektrik terputus..bengang aku...dah la aku dah siap menceceh nak dekat setengah perenggan..haish~
sabo jela~~lepas tu..terus terbantut hasrat aku nak update blog....(haish..macam la ada orang kesah nak baca kan??hehe...^^)

macam biasa..aku memang suka update blog ni waktu semua orang sedang sedap tidur diulit mimpi...suasana tenang...aman & damai..suasana yang macam ni la yang aku perlukan untuk menulis pun..tak kiralah aku nak menulis ke..melukis ke...belajar ke...huhu...aku perlukan konsentrasi yang tinggi kalau nak buat something~orang kena sembur dengan aku sebab kacau aku buat kerja tu isu biasa...dah tak pelik pun..hee..^^
btw,macam apa yang kau cakap tadi..aku memang suka update blog tengah2 malam macam ni..so,sebelum aku update..aku buat survey kat beberapa blog...hehe..termasuklah blog alang n angah..^^
haha..cerita diorang tu lebih kurang sama je...pix pertama sama..intro yang ala2 serupa...hehe...kiranya kalau aku buat balik cerita tu...aku punya entry kira rumusan dari entry diorang..setuju??aku rasa tak...sebab tengok mukadimah  aku je pun diorang dah lari g blog lain...haha..(realiti...lagipun aku dah faham sangat dah..^^) konklusinya,diorang tak dapatlah nak bandingkan persamaan n perbezaan antara entry kitorang..^^
bhahaha~

 aku jadikan ni 1st pix untuk membezakan antara blog aku,angah n alang...bhaha
memang sengal tahap petala ke 8..^^

hurm..bukan senang nak berkumpul ramai2 macam dulu...sebabnya..ni bukan zaman sekolah...dan tak semua orang free waktu kita free...selama seminggu jugak aku pujuk masing2 untuk pergi Karnival Jom Masuk U...semata2 nak kumpul macam dulu..rindu tu~
macam hari ni..aku cuma dapat kumpulkan AJ's paling maximum 6 orang je...uda x dapat datang....atas alasan apa?itu aku tatau...agak terkilan jugak sebab dia tak dapat datang n memencilkan diri sampai kitorang tak dapat nak contact...ko ni memang la uda...huuu~

okies~start cerita pasal hari ni...
aku,zaty n myn tumpang kereta ayah jongs...sampai je kat sana macam biasa la...MITC memang sesak dengan bas..kereta...n homo-sapiens~
ramai yang pakai baju sekolah...biasa la tu budak2 sekolah...yang ni aku confirm guru pengiring diorang terdiri daripada barisan guru2 kaunseling...(cewah~)
aku sampai dalam pukul 11..tunggu abel sampai dengan bodyguard dia...sebelum aku masuk dalam mitc n start cari ainnur~~
lepas jumpa kitorang pun start tawaf..tengok booth2 yang memang kitorang berminat dengan course2 yang disediakan kat situ...ainnur buat tawaf kali ke 2 sebab dia dah tawaf dulu dengan kakak sedare dia..ceh..langkah bendul punya adik..huhu..>.<

2-3 kali jugak kitorang lost sebab tatau nak pergi mana..nak pergi UITM & UM..booth diorang penuh...so, kitorang pun melangkah je la...ikut kaki..mana yang berkenan kitorang berhenti...huhu...tapi...ainnur berjaya membuatkan darah aku menyerbu ke muka bila dia tarik aku masuk booth USIM...
what on earth!!biel yang agak blurr 2 dengan selamba je berjalan nak masuk booth USIM...bila aku halang...nak tau apa biel cakap??

"USIM ada buat asasi pergigian yang macam kita nak la...apsal taknak masuk pulak??"

adoi~
seriously,we dont belong there la honey~
walaupun booth USIM 2 agak deserted..tapi takkan la korang nak serang macam tu je...hailo~~aku dah pernah buat research pasal USIM..dia dah tendang budak macam kita awal2 sebelum kita terlintas nak tendang dia..huuu~(x pnah terlintas pun actually...)
yela...diorang nak student yang ada background sekolah agama..student yang macam aku ni..asyik ponteng kelas agama semedang je kat sekolah lagi la dia tak pandang~
haha...teringat pulak time aku ngusik abang long korang yang aku kononnya apply USIM...kesian dia kena tipu..huhu...teruk kan aku...(abang long, u have the right to sue me..>.<)
aku pandang ainnur dah macam nak telan je..ainnur pulak dok tersengih2 tengok aku...aduss~
ainnur..aku tau apa sebab kau umpan kitorang g kat booth tu...saje je ey...!!grrrr~


kitorang lalu kat sebelah booth ICAN sebelum kitorang kena serang..adesss~tapi takpe la...kitorang layan je..lagipun course yang kitorang minat ada kat situ.. radiologist... biotech... pharmacist.. dietitian... physio... psycho... huu~kira sempat jugak tadah telinga dengar diorang bebel...


tak cukup dengan bebel..dorang bagi form untuk kitorang isi...haila~ain suda penat la...hehe...
penat2 aku kira sempat jugak la aku mengusik abang yang jaga booth tu..haha..kesian dia..lepastu bila dah siap kitorang menapak lagi..tengok UTHM..

orang kat UHTM tu ada pesan..katanya,kalau nak apply mana2 u..kena letak course yang ada dalam 1 u tu secara selari...jangan ceramukkan or campur adukkan antara 1 u dengan u yang lain...nanti tak dapat...

err..kiranya tu info paling berguna untuk aku pada hari ni....haila..kena betulkan borang UPU la macam ni...huhu~~
yang ainnur pulak,setiap booth yang kitorang pergi mesti dia hulur pamphlet untuk course kejuruteraan...
aduss~acik oi...kejuruteraan tu pilihan ke-2 aku la...bila aku tegur dia sengih2 je..huaaa~perli la tu..
yang paling best waktu pergi booth UUM..hehe
free je biel kena gula dengan orang kat situ...dia kata biel kurus sangat..siap bagi BMI chart...


"nah ambik ni...dok umah makan bagi sihaaat~~"

kesian biel...kitorang tolong gelakkan je..^^
then kitorang singgah kat booth UIAM...yang memang majoriti dalam AJ's yang nak apply kat situ...harap2 aku dapat la tawaran dari diorang..huuu~~
kat booth tu cuma 1 soalan je yang penting bagi aku....

"kat sini bahasa arab tu wajib scor or just wajib lulus je..??"

"kat sini...kalau ambil pngajian bahasa arab or syariah memang wajib scor bahasa arab..tapi kalau tak ambik semua tu..tapi cuma nak fokus pada course sains...bahasa arab cuma wajib lulus je...sebabnya bahasa arab digunakan sebagai second language kat UIA..bahasa pengantara yang pertama bahasa inggeris"

fuh~selamat...ada sinar harapan disitu....
insyallah..kalau dapat tawaran dari UIA,surely aku akan pergi..takkan pikir banyak da~~
sape nak ajar arab??lorr~kat situ nanti dia bagi la tuitor...tak pun aku boleh guna tuitor import...
(macam confident sangat je...padahal dalam hati bolh tahan gedebuk gedebak jantung ni...huu...seram..)
insyallah...insyallah..doakan ye?

lepas serang UIA,kitorang g kat booth UM & UITM..yang waktu tu boleh tahan ramai yang menepek kat situ....waaa~lalu la...bagi can sikit x bole meh?
lepas dapat penerangan lanjut kat situ..kitorang cuci2 mata kat area kolej n poly...tak masal je kena isi borang...aduss~~penat....
then kitorang jalan lagi..round2 dalam tu..aku dah naik rimas....da la homo-sapiens ber"chromosome" Y banyak kat area ni..jalan lak kana berhimpit2..gesel sana..gesel sini...sentuh sana..sentuh sini... waaa~~ mak..!!nak balik!!!
benci sungguh aku dengan keadaan yang macam ni...sepanjang-panjang jalan tu jugak aku jadi ala2 cengkerang kura2 belakang badan ainnur....rasa safe sikit..^^

at last keluar jugak kitorang dari tempat tu..dah puas tawaf 1 tapak karnival tu kitorang lepak2 kat luar jap....cadang nak ambik pix...ala..bukannya selalu dapat kumpul ramai2 macam ni...

sebenarnya AJ's semuanya camera shy
bila dah puas kena paksa tu masing2 baru la nak bergambar..huhu

dari kiri..
biel, myn, aku n jongs
bergambar pun macam nak taknak je..huu~

ole2 dari karnival..^^haha..

ainnur, jongs, biel n aku..
smile..^^
insyallah,kalau ada rezeki ni la wakil dari AJ's yang akan ambil medik
doakan ye..^^

biel,kak linda n ainnur
p/s kak linda 2 akak angkat biel..^^

ok..o la la....nampaknya kitorang dah dapat panggilan untuk blah dr situ..
chow2 n away..haha..>.<

again..snap untuk pix terakhir kami disini..
p/s ni pix favourite aku..weee..^^

hurmm..tengok dari pix...dari gaya masing2..aku akui kitorang dah besar n bukannya budak2 lagi.. nak kata pix ala2 budak sekolah pun dah takde..aku rasa muka masing2 memang cepat nampak matured...untuk bergambar, kitorang nak pose yang comel2 kitorang x pandai..malahan allergik dengan pose yang macam tu..gaya gedik?tu bukan style kitorang...kitorang cuma pandai senyum..n buat style selamba kitorang.. macam tu kitorang dalam pix..macam tu la kitorang kat luar pun...takde yang lebih..takde yang kurang....^^

dalam pukul 1 kitorang chow dari mitc...abang biel bawak naik kereta dia...kitorang g melaka mall..adess..g tempat2 macam ni memang aku dah dapat bau bala..


seperti yang aku jangka..myn n jongs berkeras nak suruh aku ikut diorang masuk panggung...siap belikan tiket lagi...aduss....memang masak aku kena rebus kalau bapak aku jumpa..
tapi..nak buat macam mana..aku ada pilihan ke?at last...aku agree masuk panggung dengan diorang..tengok cerita KHURAFAT...
cite 2 tak sedap la..ending dia buatkan aku pening...sepanjang2 masa aku duduk dalam panggung tu aku msg..haha..tengok cite sambil msg...^^
pernah orang buat x??aku rasa selalu kot...aku yang memang tak berminat nak tengok wayang..tambah2 lagi aku tak suke tengok cite antu~
ngoks...benci larr~kena gula je dengan Mr. Mohd Syafiq b. Mohd Bohari...huh~~gilak punya abg... normal pe..aku tak suka tengok..huu~~
pastu nak tanya jugak cite tu best ke tak...dah tanya pendapat orang pastu taknak dengar lak..haish~~
demand la u ni..kalau kat depan mata ada kang i ketuk kepala u dengan lesung batu sampai x dapat main untuk Liga IPT u nanti baru tau...hahaha...^^
huuu..tetiba teringat kat abang long...dah lama tak contact...dia busy kot...hari tu dia cakap dengan mak pun macam tu..malas la nak kacau2...suruh capiq kirimkan salam boleh??u all 1 u ape...hahaha...luar alam betul la aku ni~~@_@

lepas wayang habis,kitorang menapak pergi ke JJ...masuk Popular...argghhh!!!gila..!!tempat ni seriously boleh buat aku jadi gila..nak beli buku~~~~~~~
at last, dengan kurang persediaan... kurang bajet~~
kiranya aku lepas la jugak belikan birthday present untuk Blake yang tersayang..harapnya dia suka..^^
dah la hari tu aku lupa dia punya birthday...wish untuk belated pulak tu...argghh~~aku rasa aku nak hantuk je kepala aku kat dinding...teruk punya kawan...birthday best friend sendiri pun boleh lupa ka??aduss...
Blake,honey...I'M SORRY KAY...PROMISE U THAT IT WONT HAPPEN AGAIN..huuu

sampai rumah pukul 4 lebih...online kejap sebelum berhibernasi dalam bilik..huaa~
i'm totally exhausted la today...aiyaak~~
sempat jenguk mak kejap kat bilik..mak demam panas...cian dia...

should i tell abang long about mak??dia marah tak kalau aku tak bagitau??dah la ary 2 da promise nak bagitau kalau mak sakit dengan dia...malam tahun baru lak tu kena bebel dengan dia...aduss...dilema aku dibuatnya...nasib baik mak jadi aku punya saviour...kiranya macam knight in a shining armour gitu...huhu... abang long start nak marah je aku pass phone kat mak..huu~sorry ye abang..sedih la..dah la awak dah lama tak contact kite..tau2 bila awak contact je awak nak marah2...huuu...
nak bagitau ke taknak ye??mak cuma demam je pun...
naa~aku rasa x payah kot..lagipun adik2 dia uda n anjang pernah bagitau yang dia tak suka bende remeh temeh...so takyah la aku gitau..kan3??aku tak salah kan2??
lagipun abang long busy la...taknak kacau dia..banyak lagi benda lain yang dia kena pikir...aku bukannye termasuk dalam salah satu benda yang penting tu kan??so takyah la nyusahkan dia...

banyak pulak aku bercerita hari ni...
jam dah tunjuk pukul 5.15a.m...mata dah berat...aku lak tak tido2 lagi..
rasanya aku dah kena berhenti menaip sekarang...
till then...
assalamualaikum...

0 comments: