~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Wednesday, March 30, 2011

APA MAKNA HARAPAN YANG AWAK BERIKAN ITU?


shh...diam...
izinkan rintih hati ini bersatu dengan bunyian alam...
larut dalam kedamaian yang tiada tandingan...
sepi tanpa kata...beku seribu bahasa...
tatkala sepi melatari hari..
suaramu bagaikan terngiang2 menyapa di telinga..
sungguh aku keliru...
siapa aku dihatimu.....??
andai satu saat dulu kau sering memberikan aku harapan..
memberikan sinar bahagia tatkala aku berdepan dengan duka...
membuai perasaanku sehingga aku jauh terleka..
apa maksudmu wahai teruna...?
apakah benar engkau hanya mahu menduga hati ini?
apakah benar ini antara permainanmu??
aku penat..aku keliru...
untuk berapa lama lagi harus aku menunggu??
adakah aku pelengkap rusuk kirimu??
atau mungkin bukan aku orangnya yang berhak bersamamu..
aku sedar...aku harus tamatkan segala sandiwaramu ini...
dan aku pasti...
KAU BUKAN UNTUKKU..


nukilan rasa aienzell
dedicated to miss myra_zoe

Monday, March 28, 2011

WHAT A WONDERFUL DAY..


26 march...pagi2 lagi aku dah terjaga dari tidur...bangun dan bersiap untuk keluar...

"akhirnya dapat jugak aku keluar jauh sikit.."

hari ni merasa lah aku keluar ke melaka...kalau tak terperap je kat tempat kerja..ni je lah destinasi aku dua, tiga bulan kebelakangan ni...'tempat kerja..rumah..tempat kerja..rumah...'*sigh*
bosan sungguh...*haip..!!jangan mengeluh..!!*
sebelum keluar dari bilik...sempatku lihat refleksi diri di cermin bilik...pegun seketika...kupehatikan batang tubuh yang berdiri dihadapan cermin...baju kurung...tudung...

"hurmm..dah ok dah ni..."

aku semburkan sedikit wanginan pada baju yang kupakai..

"perempuan kalau wangi2 sangat pun tak bagus juga..boleh menaikkan saham neraka di akhirat.."

jam yang tersangkut di dinding ku kerling...7.30am...dia dah sampai kot..!langkah kakiku ku halakan ke muka pintu...firasat hatiku ternyata benar...dia dah sampai..

"masuklah dulu...bapak aku belum datang lagi..."

aku dan dia berbalas2 senyuman..sudah...!!budak ni kalau dibiarkan..pasti ada saja rencananya..langkah kakinya sudah dihalakan ke kamarku...

"eh..!!jangan masuk bilik aku...macam tongkang pecah..huhu.."

"erkk..."

dia tersenyum sinis..mengacah2 untuk masuk ke dalam...*cuak*
sementara menunggu .......

cut!!!pehal gaya penulisan aku macam ni...!!ala2 nak tulis novel je...geli gua..bhahaha....=p

nak dijadikan cerita...bapak aku lambat lak nak ambik kitorang kat rumah...jam dah pukul 7.40 dah...risau pulak aku...mesti jalan jam nanti..so,sementara nak tunggu bapak aku tu...sempat la kitorang borak2...bukak cerita2 lama..bla..bla..bla...

around 8 sth..kitorang sampai kat uitm..jalan ikut kaki je...langsung x tengok penunjuk arah kat dinding..hebat kan??*tapi ada ke dia tampal??*
kat sana kiranya banyak jugak info yang aku dapat..buat lawatan dari satu booth ke satu booth...tapi yang paling tak menahan waktu awal2 datang tu aku selumber badaknya ambik flyers kat booth yang belum bukak..x malu langsung..*maklum lah kata pun orang yang terawal datang..kekeke..*
ada pulak lepas tu diorang ingat aku budak2 yang bertugas hari tu...sebabnya cuma aku pegang flyers..haru sungguh...*kiranya boleh la aku menyamar kan?*

lepas tengok kelayakan..aku serbu booth sains kesihatan...kakaka...kiranya kitorang pengunjung pertama dorang tau...*riak kejap*
tanya2 pasal rad...med lab..physio..and others..^^
then,try cari booth engine..tapi sayangnya takde..v_v
sebelum pergi tingkat 11 sempat jugak aku teman dia pergi booth law..sejarah A+ kot..mula2 nanpak lah macam berpegang pada prinsip yang satu..taknak ambik law..tapi..bila dah kena goda dengan aku..cair jugek..*btw,the pensyarah looks quite smart in his outfit..hehe..nakal sungguh matamu..*

dah puas round2 kat tingkat 10 & 11 kitorang turun  ke tingkat 4..tangan masing2 dah penuh..kena tinggal ngan lif..tapi naseb baik ada sorang mamat ni tolong tekankan balik..so takde la kitorang kena tinggal..kekeke...*thx awak*

dekat tingkat 4 dengar ceramah kerjaya...serious aku pening..bukan apa..aku pening nak memikirkan masa depan..study..kerja..pjj..kerja...*sigh*
cari kos yang menjanjikan kerja tu penting..aku dah taknak susahkan parents aku lepas study nanti...aku bukan anak orang berada...so kena la sedar diri awal2...isi borang tu jangan macam melepaskan batok kat tangga..ambik kos yang bukan2..then..belajar sambil lewa..keluar2 dah sah2 menganggur...walaupun minat dengan something tu..kita kenalah tengok kemampuan diri...*aku pun terpaksa let go apa yang aku nak*
habis je counselor tu bebel kat depan..terus aku sambar dia..kekeke...buat apa nak malu2..
peluang tak datang selalu..rembat je mana yang ada..agree??kekeke...

then..lepas dah habis tawaf uitm aku turun..*takde la tawaf 1 bangunan..gile ke??*
dia kata dia lapar...so terpaksa lah aku turun...jalan2 sekitar ocean...cari tempat jual makanan...dah tengah hari dah ni..so where should we go for lunch..?restaurant?? err...takut budget lari...*dasar kedekut*
jalan ikut kaki..kekok jugak sebab dah lama tak buat macam tu... nak dijadikan cerita..kitorang pun masuk la arked mara...eh..kosong..takde pengunjung...arked mara memang selalunya macam ni eh?
kitorang tuju kedai yang terdekat...tengok2 barang kat situ..berfikir2 seketika..nak beli apa ye..aku dah la keluar rumah tadi tak minum seteguk air pun...sarapan tu jauh sekali...huhu...
nak tau apa yang kitorang makan for lunch??


ini dia...!!ehem2..ini sahaja tau..takde yang lain..kekeke..sweet..^^
then lepas makan aku pun call bapak aku suruh ambik..tapi...

"abah tak tido lagi ni..takleh tumpang sape2 ke..??"


"erkk..abah ni...mana ada orang yang akak kenal kat sini...adoiai..."


"erm..ko lepak2 ajelah kat situ..jalan2 ke..dalam pukul 2 nanti abah ambik.."

aku tengok jam kat tangan..baru pukul 12..haru sungguh..

"kat sini mana ada tempat nak lepak.."

"g je mana2 pun..makan ke..ape ke..nanti claim la duit dengan abah.."

lepas putuskan talian aku pandang dia..talking with the eyes for a momment..nak g mana ye??otak masing2 dah fikir benda yang sama..*mungkin..*


a few second later..mak pulak call..

"mak aku  nak tengok merong boleh tak..??"


"ermm..pergi la.."


"tapi kat sini bukanya ada panggung pun.."


"panggung kat mana?"


"kena g mahkota..tapi nak naik apa..??"


"try la naik bas.."

*gulp*
bas??benda yang aku tak suka nak naik tu...dah la naik "bas tambang" kang tak masal sesat kang...tapi demi merong aku kuatkan hati ni...memang dah lama aku mengidam nak tengok cerita tu..
walaupun aku bukan jenis orang yang suka pergi tempat2 macam tu..tapi sebab merong..aku sanggup..bukan selalu dapat peluang macam ni..lagipun dia pun teringin nak tengok cerita yang sama..apa lagi,peluang dah depan mata..redah je la...

haip...jangan main2..aku dah la hati kering..memang dari kecik lagi..apa yang aku nak tu memang aku dapat..by hook or by croock..kalau aku kata sampai kat MP tu memang sampai lah akhirnya..kekeke...
dari ocean..ala2 mak datin sesat je aku jalan...survey bas...nak survive punya pasal...
orang dah pelik je tengok..dengan baju kurung n handbag kat tangan...memang tak belong langsung kat tempat macam tu...then lepas beberapa minit menunggu..

"bas dah sampai..jom?"

at last..sampai pun kitorang kat mahkota..kekeke..*told ya!memang dapat kan?*
then,terus menonong pergi  ke dataran..dia kata tengok wayang kat mp tak best..so,aku pun ikutkan je apa yang dia cakap..sambil berjalan tu terkenang la cerita2 lama..haish..

"bila lagi la nak rasa keluar2 macam ni kan..??"

masing2 menghela keluhan berat.. do some eye contact..n berbalas senyuman..insyallah..kalau ada umur kita keluar la lagi macam ni kan?lepas beli tiket..kitorang lepak2 kat dalam tu..jalan sana..jalan sini..ambilkan pix untuk entry blog dia...nasib baik la ada orang tu sudi jadi model..kekeke...


btw,kitorang takde la nak beli kudap2 or drinks bila nak tengok movie macam ni..sebabnya semua tu tak penting..bukan style aku nak beli benda2 macam tu..buat hilang fokus lagi ada la..kekeke..pelik kan?

err..dalam panggung tu orang yang duduk kat sebelah dia tu lain jantina..risau jugak aku..err...then bila movie dah start..masing2 senyap..fokus...


overall, cerita dia memang mantap..bangga aku dengan hasil kerja rakyat malaysia..syabas KRU..!!
cuma ada yang kurang sikit here and there..tapi aku faham..diorang berhadapan dengan masalah budget..tapi aku puas hati dengan cerita tu..aku kan jenis berkira sikit..tapi, HMM buatkan aku rasa tak ralat sesen pun duit yang aku keluar...tambah2 pulak dengan keadaan panggung yang best & selesa...tak macam kat MM...walaupun harga tiket kat dua2 tempat tu sama..tapi aku rasa ralat kot kalau tengok apa2 cerita kat sana...oh HMM, rasa nak tengok sekali lagi pulak..kekeke..kelakar kot cerita tu...


then,otw nak turun tu singgah jap beli ice cream..dia yang belanja..*thanx awak*
pastu lepas dah habis makan g masuk pet shop pulak..binatang kat situ semuanya cute2...argghh geramnya..sebab terlampau excited tengok budak2 tu..aku sampai terlupa nak ambik pix dorang..huu~

then kitorang keluar..naik kat atas dataran pahlawan...tengok tempat duduk tu..teringat pulak masa aku jumpa dia untuk pertama kalinya..hehe..*sengal*
haish..sudah2 la mengenang tu...

sementara nak tunggu bapak aku datang aku borak2 lagi dengan dia..tengok ragam orang kat sekeliling.. best..memang best..macam2 ragam ada..ada yang buat break dance..ada yang bersantai dengan family...ada yang lepak2 dengan member..


and ada jugak yang bawak cam gedabak sambil ambik pix..ey guys,takyah la tayang2..korang saja nak buat aku jealous kan?
kalau la aku ada DSLR..perghh..best kot..tp pro cam cam yang aku nak tu 5k kot..tunggu kerja nanti la ye
hurmm..tak sangka pulak yang dia pun ada minat yang sama..kalau dapat buat freelance dalam photography best kan awak?


around 5,abah pun sampai..penatnya aku Allah aje la yang tau..pejam mata kejap dalam kereta...penat punya pasal aku tertidur..tidur malam tadi pun around 4 kut..x senonoh sungguh..
tapi bukan aku je yang tertidur...dia pun sama je..ekeke...aku sempat snap 1 pix waktu dia tidur..
lepas abah hantarkan dia balik rumah..abah terus hantarkan aku pergi kedai...tapi tak pe la..penat2 pun dapat jugak aku tengok merong...


p/s awak..saya seronok keluar dengan awak hari ni...^^

till then,
assalamualaikum..^^

Monday, March 21, 2011

HATI AKU HITAM..HATI KAU..?


19hb haritu aku nampak bulan..waktu senja..cantik sangat...besar dari yang biasa...cahayanya pun terang...subhanallah...tapi,alahai...sayangnya aku tak dapat nak tangkap gambar bulan tu...*gua atas motor der..*
hehe...dalam pukul 11 malam aku ingat nak la tengok balik bulan tu..tau2 nuun ha...jauh kat atas...waktu tu sedar la yang aku ni dah kena tinggal..kempunan betul...dah la senja2 tu pun hujan...*siapa la aku nak demand2 dengan kuasa tuhan*


"haish bulan...ko tak kesian kat aku ke?"

"belum puas lagi aku tatap rupa kau yang indah tu..."

subhanallah...ciptaan tuhan memang tiada tandingannya kan?

*back to the title... *

hari ni aku merajinkan diri untuk buat kuiz kat fb..yang aku dah boleh agak resultnya awal2 lagi....mulanya aku memang tak berminat..tapi bila ternampak result si jongs..aku bagaikan tergoda2 nak buat kuiz yang sama..huhu...n the result..*seperti yang aku dah jangka..*

Aien got ►Black
Although a black heart may seem unappealing it's not as bad as one may think. You have a certain mystery about you. You probably don't open up completely or let just anyone into your world. On the surface you may seem somewhat standoffish but, in reality when someone gets to you know you they quickly change their tune. You have a certain degree of compassion & love. You are an incredibly strong person. People look up to you & rely on you for honest advice or a shoulder to cry on. You are reliable & you have a perspective and depth about you. On the negative side you can be somewhat cold, outspoken, withheld or even mean at times. You are definitely one to stand your ground and you won't budge for anyone. You are set in your ways. You see one way of doing things & that's your way! You would have a great relationship with someone who has a "Blue" heart.

lalala..dah agak dah hati aku warna hitam...tapi memang kena betul..huhu...>.<
btw,nak tau apa yang jongs dapat??

Anis got ► Pink
You are a calm person. You have a huge heart & a warm, honest, caring soul. Pink hearts provide feelings of caring, tenderness, self-worth and love, acceptance. You get along with just about everyone. You can look past the negative & focus on the positive. You can find something good in everyone. Pink hearts prefer relaxation, harmony, beauty & peace. On the negative side without having a hateful bone in your body you can sometimes be taken advantage of, talked into something you really don't want to do or get involved with the wrong type of people.
 ok..time up..!!aku dah kena out dulu...*nak g keje..haish...*


till then..
assalamualaikum...^^

Friday, March 18, 2011

TIKET UNTUK KELUAR DARI BUMI??


www.escapeearth2012.com 
adoi...memang betul2 otak buat duit kan??
business online..kononnya nak jual tiket untuk keamanan sejagat...
apa benda tuu...??
btw,boleh ke nak escape kalau dah ditakdirkan kiamat tu berlaku....
janji Allah..kiamat tetap akan berlaku walau dimana kita berada..
kemusnahan akan berlaku secara total..dah takde tempat lain yang boleh menjanjikan keselamatan waktu tu... 



"ngeri lak bila kenang2kan.."

"amalan2 aku dah cukup ke...??"

tapi..berbalik pada point utama...
berbaloi ke tipu orang macam tu sekali...?*sigh*
alahai...harga yang ditawar pun macam....

"murah giler kowt..siap ada travel package lagi tuu.."

nak tipu pun agak2 la..tapi tu pemikiran bagi golongan yang boleh berfikir secara logik...tapi bagi golongan yang....err...by now mesti dia dah dapat buat banyak duit kan3..??


p/s mungkin dia nak tiru kapal angkasa macam kat dalam movie 2012 kot...

Tuesday, March 15, 2011

IZINKAN AKU...


penat...?lesu..?tak bermaya..??
sungguh..memang itu yang ku rasakan kini...
ahh..andai aku punya kuasa...ingin aku hentikan waktu agar bisa diam..tidak berdetik walau sesaat pun..
aku penat..dan entah kenapa..
perkataan itu sering saja meluncur keluar dari bibir akhir2 ini....*sigh*


aku jua manusia..bukan robot yang tak punya perasaan..
aku tak pernah meminta...namun aku teringin untuk dimengerti...
bebanan perasaan ini terlalu berat....
namun, mahu luahkan pada siapa??
siapa yang mahu mengerti bertapa inginnya aku keluar dari segala kemelut yang ada...
bangkit....lemah..namun aku masih mampu berdiri....walaupun tak sekuat dulu...
ya..!!aku rapuh..tidak setabah dulu...
tapi..siapa yang mengerti diri ini??
kulihat awan yang membiru...mewarnai dada langit...

"bahagiakah kamu disana..?"

aku diam...aku tersenyum...namun tak bermakna aku bahagia...
aku bergelut...dalam kepayahan yang mencengkam...
perit..aku bertahan...

"hidup ini memang kejam.." 

tidak..jangan pernah salahkan takdir...segala yang berlaku pastinya ada hikmah...

"tapi aku penat..penat dengan segalanya...aku mahu keluar...keluar dari keadaan yang menyesakkan ini..."

shh..jangan pernah mengeluh..sabar...serahkan pada yang esa...


"bisakah aku bertahan...??"

andai itu yang kau rasakan..keperitan yang tiada kesudahan...bertahanlah...bersabar....tiada yang lain yang boleh dilakukan...allah itu ada...

desir angin yang melatari waktu membuatkan aku tersenyum...
nyaman...membawa pergi segala sesalku....
dan andai ini takdirnya...izinkan aku bangkit...melawan dalam kepayahan...
insyallah,akan ku bawa kita susuri sungai derita yang tak berpenghujung ini...
senyap...diam tanpa bicara....biarkan bibir ini bisu tanpa kata...
ingat..tiada siapa mengerti...

Saturday, March 12, 2011

WAYANG..??

semalam, aku msg jongs lagi..yelah..nak hilangkan bosan...
semalam jugak jongs tanya aku..kalau2 aku nak ikut dia g tengok wayang kat melaka mall...

"wayang??"


"cerita apa?"


"rasanya kitorang nak tengok hikayat merong mahawangsa..."

wow..bestnye kalau dapat pergi..tapi...boleh ke?kalau aku tanya terus kat mak surely dia bagi lampu merah tak berkelip...kalau tanya kat abah,possibillity lampu merah nak bertukar warna ke kuning tu macam ada...
so,dalam perjalanan balik dari kedai,aku mintak izin dari abah...slow talk dengan dia...nampaknya lampu kuning dah berkelip2 nak bertukar ke warna hijau..

"yes!ada can..!!"

tapi aku tengok muka abah..macam berat je nak bagi aku pergi...hurmmm....*dia tak percayakan aku lagi*
tapi pokok pangkalnya hati...
walaupun aku dah diberi greenlight dari mak n abah...aku tetap akan buat keputusan ikut hati aku...kalau aku rasa selamat..aku pergi...
tapi sayangnya semalam...hati aku berat...
entah kenapa...aku macam tak sedap hati...selalunya kalau aku rasa macam tu...then aku pergi jugak..
something will happen~
teringat kisah bulan lepas...kononnya nak tengok cerita SINI ADA HANTU...
hehe..ingat2 balik kelakar pun ada...^^ 
 

alkisah~

10.2.2011
mengikut perancangan..malam ni aku,along n kak wani akan pergi tengok movie..
kelas tuisyen pun aku dah anjakkan masanya ke waktu petang tadi...
actually,aku takde la rancang benda ni..ni semuanya idea along..nak tengok midnight movie katanya..
jadi,lepas balik kerja malam tu..kitorang pun masing2 bersiap...nak tengok movie la katakan..
dah lah kerja nak memujuk abah tu diserahkan kat aku 100%...hailoh~
kalau tak jadi tu..*sigh*

malam tu..dengan rela hatinya abah hantarkan kitorang...
waktu tu hati aku dah berat kata taknak pergi...tapi sebab dah janji dengan kak wani...nak buat macam mana...haduui~
nak dijadikan cerita....
melaka mall blackout~~
ngaaa....gila betul...macam tak percaya je...

"black out..!!"

nak panggil abah suruh datang balik dah payah...abah dah balik...
ha..tu la...tak check2 dulu...sekarang siapa yang susah...??
(=_=")

aduhai malang pak kaduk~
at last...melepak la kitorang kat dataran sampai abah ambik..
nak tengok SINI ADA HANTU konon...alih2 kitorang yang jadi hantu tengah2 malam buta macam tu...
hahaha..lawak2...
nasib baik la dataran tu cantik...dapat la sedapkan hati ni sikit...
lepak2 jugak...sambil tu sempat jugak aku snap pix sikit2..*sebenarnya nak menyedapkan ati..ish3...sabar je la..*

hai..nasib2..hahaha...
aku taktau la nak react macam mana...tapi yang pasti...antara wayang dengan aku...memang tak boleh ngam...huhu...

"eh..?" 

"eh...eh...?"

"jap..jap...jap..."

"chop!!"




"uish..biar benar...??"

"wayang dengan aku memang tak boleh ngam??"

"hurm...kena kaji balik ni..."



till then..hehe..^^
assalamualaikum...

Friday, March 11, 2011

LAGU ITU...MEMORI KITA...


siapa kata aku takde langsung lagu yang boleh mengimbau balik segala memori suka duka..tawa ria..di alam persekolahan dulu?
malam ini..aku termenung jauh..bosan,mungkin..aku menyumbat kedua2 belah telinga dengan earphone..sesuatu yang lazim ku lakukan ketika aku masih berada di alam persekolahan...segala lagu2 yang ada dalam handphone yang ku simpan selama ini kembali kumainkan untuk menjadi halwa telinga tatkala diri ini dilanda kebosanan..
kalau dahulu..aku sering kali dilihat memakai earphone kemana2...tapi kini,earphone bagaikan sudah hilang fungsinya..al maklumlah...zaman persekolahan aku sudah tamat..^^

nak dijadikan cerita..lepas satu per satu lagu yang aku mainkan...tiba2...

NOW PLAYING
....BARAKALLAH....

ya allah..aku tediam seketika..sungguh..!!lagu ini benar2 membuatkan aku terkenang peristiwa lama..kenangan bersama teman2 di sekolah..


lagu ini lah yang selalu dinyanyikan..waktu stay back kat sekolah untuk buat study group..waktu cikgu takde dalam kelas...waktu kelas tambahan...
ada kadang2 tu lagu2 yang ada kat playlist, terus2an terpasang walaupun cikgu ada dalam kelas...
cikgu tak marah..asalkan kitorang study n buat paper yang dia bagi....


nak lagi seronok...??
setiap 1 jam orang lain2 yang bukak lagu...bekerjasama sungguh bebudak 5 alpha batch 2010 ni..hehe..^^
maklum la..waktu tu kan masing2 dah jadi senior...dah form 5...
jadi kalau masing2 bawak handphone pergi sekolah pun buakanlah satu isu yang besar..
lagi2 pengawas macam aku..*sengal betul*

zaman sekolah...zaman yang penuh dengan suka duka...zaman yang mengajar erti "matang"...zaman yang mengajar erti "tabah"...zaman yang mengajar erti "hidup"...zaman yang mengajar erti "pengorbanan"
tapi segalanya memang berbaloi dan membawa sejuta memori indah..


  



walaupun masa tu kena rush sana..rush sini...terikat dengan aktiviti ni..aktiviti tu..
rasanya zaman pesekolahan memang takde galang gantinya..
aku rindu masa2 nak melepak sama2 dengan member2 sekelas macam dulu...
aku rindu waktu buat study group sama2...
aku rindu waktu kita menyengal beramai2 macam dulu..serious...aku rindu..

NOW PLAYING
....AIRPLANE....




alahai...indahnya zaman sekolah...
penuh dengan gelak ketawa...stress2 pun boleh gelak..
pelik kan?dulu waktu belum habis sekolah...mulut ni gatal je mintak..bila nak habis sekolah??
then..bila dah habis,nak rindu2an pulak...ish3..


kalau dulu..aku antara yang balik paling lewat...kalau jam tak tunjuk 5.30 tu..jangan harap la kitorang nak balik..maklum la..spm dah depan mata...takkan la nak belajar macam melepaskan batok kat tangga kot?
lagi nak exam..lagi lambat kitorang balik...mula2 ada la pakcik guard tu nak sound...lama2..dia sendiri pun dah naik malas nak sound kitorang...huhu...

NOW PLAYING
....HEY SOUL SISTER....


teringat pulak..waktu form 5,masing2 dah tak reti takut langsung nak bawak handphone pergi sekolah...ada pulak waktu seminggu sebelum spm...masing2 buat sesi bergambar...hee...selumber je masing2 keluarkan handphone..yang mahal2 pulak tu...cikgu2 pulak dah tak larat nak cakap apa2...pandai2 kau la budak...kalau ada spotcheck pun masing2 tak goyang pun..semua buat muka selumber...hahaha...tyme ni memang best...



bawak phone pergi sekolah pun bukannya buat apa..tujuannya bukan nak menayang kat orang...tapi untuk kesenangan diri sendiri..ada kadang2 public phone kat sekolah tu tak boleh nak dipakai semuanya... rosak3...!!aishh~
tapi budak kelas aku takde 1 pun yang buat perangai tak senonoh kalau bawak handphone..masing2 pandai kawal diri..ahamdulillah~


NOW PLAYING
....BILLIONAIRE....

satu2nya lagu yang mengingatkan aku tentang AJ's..memang tak boleh lari jauh...^^
memorinya terlalu kuat untuk dibuang...
girls..thanx..^^


till then...
assalamualaikum..^^