~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Thursday, April 7, 2011

PLEASE LA WEH...!!


bismillah...

SEBELUM AKU MULAKAN APA2 AKU MENGHULUR SEPULUH JARI..MEMOHON AMPUN DAN MAAF KALAU KATA2 AKU NI MEGHIRIS PERASAAN INDIVIDU YANG TERTENTU..

derr...udah2 la tu...lately aku bermadah kata sebagai pengganti bicara..sebagai tempat meluah rasa...
namun..bukan semuanya terlahir dari hati..ada kalanya sesetengah mereka hanyalah dikarang hanya untuk suka2...harap semuanya clear la ye..*sigh*

aku seumur hidup hanya menjadi air..mengikut kemana sahaja arah aliran...kalau ketimur arahnya..ketimur la aku pergi.. kalau kebarat arahnya..kebarat jugalah aku pergi...tiada banyak bicara..hanya mengikut sahaja...
namun awas...kadangkala aku bisa menjadi api...panas membahang membakar segalanya andai ada sesuatu yang kurasakan tidak kena...aku bijak mengawal sabarku..tapi aku kadangkala gagal mengawal amarahku..*sabarku ini ada hadnya wahai teman*

shh..diam..!biarkan aku berbicara...biarlah sunyi melatari suasana...biarkan suaraku memetir memecah suasana...sungguh..hati ini tidak mampu lagi untuk menahan rasa..sudah muak menampal senyuman dalam paksa...*sigh*

kau..!!ye kau yang perasan hot disana...jangan kau ingat aku terhegeh2 nak menyapa kau tu maknanya aku ni "admire" ko sangat2...please la weh!!cukup2 la tuu..jangan perasan sangat..jangan nak syok terlebih..eh tolong la pompuan..perangai jangan nak macam nyah la weh..geli doe!!dulu waktu ko kecik2..waktu tadika cikgu ko tak ajar camne nak behave ke?*hadoi laa*

maaf..mungkin kata2 aku ni pedas..mulut da ala2 takde insurans..tapi bayangkan la..kita dengan niat murni..tulus lagi tiada charge tersembunyi..*hahaha..da macam nak juan pelan prabayar je...kekeke*
aku cuma nak tegur orang..nak jalankan tanggungjawab sebagai seorang umat islam...kan kalau tak menegur sapa..berpaling muka dari seseorang itu lebih dari 3 hari berdosa hukumnya...

ya allah..ey pompuan..jangan la gedik sangat..aku yang pompuan ni pun tak gedik macam ko tau..!s**t!
urggh..muak aku dengan perangai ko...tolong la..kata high educated..belajar agama tinggi melangit..takkan la hukum yang mudah cenggini pun ko x reti..adess...kalau macam tu tahap ilmu agama ko tu sama ajela dengan aku yang tak pernah masuk sekolah agama...yang kelas agama ponteng memanjang ni.... hadoila.. pompuan.. pompuan..*sigh*

dear pompuan..kalau ko tak hendak..aku lagi laa tak hingin..FYI..ni la last aq tegur kau..ada faham...?? pandai2 kau le jawab dengan DIA bila dah sampai masanya nanti..sekurang2nya aku dah jalankan tanggungjawab aku..kalau dah egomaniac tu..egomaniac la jugak..*cynical smile*

derr..aku harap..bawak2 la ubah perangai ko tuu...buruk sangat rupa...lagi teruk dari rupa aku yang macam itik hodoh ni..ingatla..tak guna menyombong diri...kita bukannya hidup menongkat dunia..hidup ni bukannya untuk selamanya..mungkin kau ingat kau dah habis perfect..amal ibadah dah complete semua..tapi mungkin..mungkin, sebab yang satu ni..sebelah kaki kau terhalang daripada melangkah ke syurga...aku juga manusia biasa..aku juga punya tanggungjawab yang tersendiri di bumi allah ini..tapi...tak salah kan andai kita saling mengingati..amal maaruf nahi mungkar itu perlu dalam hidup kawan...

p/s  : saya bukanlah perfect sangat kalau nak dibandingkan dengan awak..*btw,saya dah buat seperti apa yang awah suruh tuu..*
saya dah cerminkan dulu diri saya..dah puas dah saya tilik kekurangan saya luar dan dalam..banyak yang kurang..dan saya sedar tentang hakikat itu..saya memang seekor itik hodoh..hodoh dari luar dan dalam..maafkan saya andai ada terkasar bahasa terguris rasa..saya sayang kawan2 saya..kalau boleh..saya nak tengok awak berubah..saya cuma menegur..harapan saya..biarlah awak dapat melangkah dengan mudah ke syurga..tapi..apalah daya saya andai awak tetap mahu berdegil..fikir2kan la kata2 saya ni awak..

till then..
assalamualaikum..

0 comments: