~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Sunday, September 18, 2011

BISIKAN SANG UNGGU


langit yang kian kelam kutatap lesu..
mendung persis diriku..
yang masih setia menunggu..
menunggu sesuatu yang belum tentu milikku..
aku yang menanti sebuah jawaban dari sang unggu..

sabar..
aku menanti dalam rindu..
walaupun hati digigit pilu..
walau jiwa berkecai seribu..

resah..
aku pasti segalanya bukan milikku..
namun aku tetap menanti sang unggu..
kononnya dia yang memegang hatiku..

sampah!
lemparkan segala resah..
hapuskan rasa gelisah..
biarkan hati bernafas dalam pasrah..

saat hati dibalut pilu..
saat diri dihambat lesu..
cinta sekali lagi mengetuk kalbu..

lalu sekali lagi aku berjeda..
saat hati menanti rentak yang satu...
berbisiklah padaku sang unggu..
kerna aku masih menanti bisikanmu..


* * * * * * * * * * * * * *
mungkin hari esok takkan sama seperti hari ini.. mungkin langit esok takkan secerah langit ini.. mungkin hari esok aku takkan punya kesempatan untuk berbicara dengan kamu, dengan mereka dan dengan dia orang aku sayang.. mungkin juga esok aku takkan punya kesempatan untuk menatap wajahmu.. mungkin juga hari esok aku takkan pernah bisa menyentuh bayangmu.. mungkin hari esok aku takkan pernah lagi bisa untuk duduk bersujud kepadanya yang Esa.. mungkin..

kematian itu pasti.. perpisahan itu mesti.. segalanya di dunia ni tidak menjanjikan pasti..
sudah berkali aku mengingatkan diri untuk melangkah ke hadapan.. tapi langkahku seperti dihalang oleh sesuatu yang tidak pasti..

esok bukan semalam..kerna akan ku  pastikan segala memori tentangmu akan terpadam..sebuah hakikat, bukan dendam..
* * * * * * * * * * * * *

Friday, September 16, 2011

LANGIT KIAN MENDUNG



bismillah..
dah lama nampaknya aku tak menulis.. btw, macam la ade yang kesah kan..HA-HA...
sibuk dengan hidup sebagai student.. lately aku agak down sebab keputusan yang kurang memberangsangkan sampai aku rasa malu nak angkat muka depan parents aku yang dah banyak aku habiskan duit diorang untuk sampai ke tahap ni.. naa.. aku faham apa salah aku..apa silap aku selama ni.. aku tak buat kerja tuto.. asyik main memanjang.. kurang fokus.. mananya nak dapat result yang aku target.. btw, aku dah berubah..dan aku dah janji untuk berubah..

*sigh*
dulu aku pernah bermegah tentang satu perkara.. kononnya persahabatan yang aku ada selama ni memang bermakna.. memang "GAH!" bak kata orang.. tapi..aku salah.. untuk sekian kalinya (aku malas nak kira berapa kali) aku terbukti salah.. aku selalu dapat kawan yang palsu.. kawan yang senang dapat.. tapi senang pergi waktu kita ni dah takde gunanya lagi dalam hidup diorang.. kawan yang aku ada pun berapa ketul je..sebabnya.. aku ni bukannya jenis mesra alam sangat.. aku cuma jadi talkative bila aku anggap orang tu kawan aku.. aku annoying..aku tau tu..heh..whateva~

lately..entahlah.. makin banyak benda yang jadi.. masalah cinta?? aku ada masalah cinta?? even cinta tu pun aku dah tak kenal..macam mana aku boleh ada masalah cinta..haha..! memang kelakar.. pasal persahabatan..aku still belum jumpa kawan yang baik macam blake, shanthini, lee ting, amira atiya, shahira yusaida and ainnur syahidah.. kawan- kawan yang dah sama-sama harungi hidup ini dengan aku..yang dah kenal hati budi masing-masing macam mana..yang percaya antara satu sama lain..yang boleh gelak sama-sama time suka..and menangis sama-sama bila sedih... yang boleh terima diri masing- masing seadanya.. yang takkan pandang sinis pada sahabat sendiri...yang tak rela tengok kawan sendiri ada dalam kesusahan..


indah terasa dunia ni kalau ada kawan macam tu depan kita kan? aku sanggup habiskan masa aku 2-3 jam bercakap dengan diorang.. aku sanggup baca email yang diorang hantar walaupun mencecah 5000 patah perkataan.. aku sanggup habiskan masa aku duduk depan diorang untuk puaskan hati diorang.. aku saggup dengar cerita diorang walaupun boleh bernanah telinga ni dengar cerita yang sama berulang-ulang kali.. aku sanggup basahkan baju aku dengan air mata diorang waktu diorang tengah sedih..

lately aku kena tegur.. aku terlampau defensive..betul ke? tapi aku tak rasa macam tu pun.. LOL..kalau namanya diri sendiri tu mana la nak mengaku kan..?tapi mungkin ada betulnya kot apa yang ditegur tu...mungkin betul aku terlampau defensive dalam mengenal orang..entahlah..aku rasa itu yang terbaik dalam hidup aku buat masa ni..sebab aku dah banyak kali terkilan dengan makhluk yang bernama manusia.. persahabatan mahupun cinta.. buat masa ni aku tak kisah pun kalau aku jadi loner.. sebab takkan ada yang boleh sakitkan hati aku..dengan tulisan..dengan perkataan..mahupun dengan perbuatan.. aku terpaksa protect diri aku sendiri.. sebab aku bukan kebal.. aku terpaksa buat kubu yang hebat di sekeliling aku.. sebab aku dah fragile.. bila-bila masa je aku boleh berkecai jadi debu atas lantai..


memang aku rasa macam loser pada mulanya...tapi ini yang terbaik mungkin...sorry...
btw, thanks you guys sebab selalu jadi kawan yang baik untuk aku selama ni...thanks.. =)

till then,assalamualaikum..