~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Thursday, July 26, 2012

BEBEL 3.0

bismillah..

tak berapa hari lepas aku baru je ulang baca buku Jaja & Din..
yup.. buku tu dah lama jugak la.. but seriously, takde la klise macam buku-buku yang lain..
yang tau endingnya mesti semua orang gembira.. cerita yang langsung tak merangsang minda..
cuma hiburan through and through..
aku lebih suka baca buku-buku dari penulis yang bawa jalan cerita yang fresh..
*sigh*
tapi susah kan?
dari buku Jaja & Din ni.. aku mula terfikir..
dari segi pekerjaan memang sungguhlah kita kena berhati-hati..
even syarikat pengiklanan pun boleh buatkan saham neraka kita melonjak tinggi..
bukannya semua barangan kita boleh promote untuk orang beli kan..
kita orang islam mestilah ada halal dan haramnya..
*enough said*

p/s : kalau fikir-fikirkan balik, fashion designers lagi la teruk kan? lagi-lagi kalau pakaian yang seksi-seksi yang diorang reka tu popular dan dipakai juga oleh orang islam..tak ke naya..

0 comments: