~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Wednesday, August 22, 2012

MENERJAH AWAN

bismillah..
sungguhlah lepas dengar je balik lagu ni kat youtube..terus teringat kat cerita drama TUDM kat tv waktu zaman aku sekolah dulu..teringat yang aku terkejar-kejar balik awal dari sekolah semata-mata nak tengok cerita ni..seriously cerita tu memang best bagi budak-budak yang tengah nak 'naik' macam aku dulu..
kalau tak silap aku cerita ni overall ada lah merangkumi semua aspek.. dari disiplin sampailah ke semangat setiakawan.. how i wish aku dapat tengok cerita tu balik..haha.. unfortunately, cerita tu bukannya ada kat youtube pun.. tapi takpe la..memori tu tetap ada kan?
kalau try dengar lagu ni boleh la click video yang ada kat bawah ni..sila3~

Lirik/Tajuk Lagu: Menerjah Awan
Penyanyi: Farahwahida
Tiada jalan yang mudah
Tuju cita-cita
Selama kaki melangkah
Dugaan menderap
Untuk miliki sesuatu yang berharga
Harus berani yakin dan tabah
Menghadapi segala
Andainya beburung terbang kerana sayapnya
Aku terbang menerjah awan
Demi hasrat membara
Gunung dan ganang
Lautan yang terbentang
Hanya sesayup mata memandang
Bukanlah halangan 
Hanya yang kuinginkan
Rampaian doa
Agar tiap langkah
Diiringi restu semua

tak lama lagi aku pun dah nak pergi jauh dari rumah dah..terpaksa tinggalkan mak..huu..sedih ='(
tapi takpe lah..4 tahun kat  unimap tu tak lama kan..?pejam celik-pejam celik mata dah 4 tahun..macam kat matrik dulu tuu..tapi nanti kalau ada cuti lama sikit tengok la macam mana..insyallah aku akan tengok-tengok mak jugak kat melaka ni kan..*mak jaga diri baik-baik..tunggu aku balik walau apa pun keadaannya..*

till then,
assalamualaikum..



3 comments:

Anonymous said...

sama la.....sy pun minat drama menerjah awan ni,kena plak time tu sy sekolah menengah.msa sekolah menengah sy join PKBM UDARA di bawah didikan TUDM butterworth ,mmg bersrmangat la hehe....rindu plak zaman sekolah menengah dulu dngan drama menerjah awan.kat mna nk dpt tngok balik r huhu

ain farhana said...

hehe..yeke?mesti best kan join diorang? =)
sekarang dah join TUDM dah ke?dah lepas tauliah? =)
btw..cite ni saya dah cari kat utube dah pun haritu...memang x wujud.. yang ade cuma lagu je..huuu..sedih =(

Hariz Akmal said...

Egtkn sy jea yg minat cite nih msa zmn skula ... Hurm, cite nih bt smngat sy makin brkobar nk join tudm .. Dan 2 tahun lps dpt pggilan intrview kt kl , pnya xcited tp nasib x mnyebelahi .. Redha jelaa , hehee .. Lagu menerjah awan sbagai ilham n pembakar smngat utk bt smething dgn brsgguh2 ...