~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Sunday, September 16, 2012

JOURNEY

bismillah...
first of all..aku nak ucap HAPPY BIRTHDAY MAK!!alhamdulillah allah dah panjangkan umur mak sampai ke hari ni..dan aku doakan mak panjang umur sampai mak boleh tengok sendiri anak-anak mak dah berjaya.. dah kahwin..dah ada anak-anak sendiri.. and kalau boleh aku nak sentiasa mak ada dengan aku untuk selamanya..

memang betul..hati aku kat perlis ni meronta-ronta nak balik melaka sambut hari jadi mak macam anak-anak yang lain..tapi nak buat macam mana kan..perlis-melaka bukannya dekat..huuu~tapi takpe..kira aku dapat bergayut dengan mak kat fon tiap-tiap hari pun dah cukup buat aku..

ok..ni yang mak pesan kat aku lepas aku paksa dia tulis kat lappy pesanan dia..maklum lah..aku ni cepat lupa orangnya..hoho..pix ni actually dalam kereta otw nak pergi perlis..macam baru je semalam aku jejak kaki kat unimap ni..and macam baru je semalam aku tengok air mata bergenang kat mata mak..macam baru semalam aku peluk mak ketat-ketat..*mak doakan aku tabah ye kat sini...doakan kejayaan aku...walaupun aku tak selalu balik nanti..

tadi waktu aku call mak..mak ada bagitau satu cerita yang agak menarik minat aku..haha..pakcik wahid rindu  kat anak dia?hahaha..mak cakap waktu ipan pakai desktop tadi..abah boleh duduk situ bukak folder yang penuh dengan gambar aku tu..then dia tengok satu-satu..say whutt...malunya~~
well,abah buat aku terharu sikit..ngee..kalau depan mata dia buat dunnoe je kan..dah pergi jauh baru nak rindu-rindu pulak..haha..
perkenalkan..ni housemate aku..yang tudung biru tu merangkap roomate sekali..haha...selalunya kalau pergi kelas ke pergi mana-mana ke yang tudung biru tu la yang aku seret pun..haha..dah sama course kan..alhamdulillah..memang nanti boleh jadi study partner la..
so far belum banyak lagi yang kitorang belajar kat sini..sebabnya bari 1st week kelas..jadinya lecturer pun tak tau nak ajar apa kat kiorang lagi..lol..
tadi adalah masa sikit sebelum pergi ko-k aku aku gi kangar..haha...nama macam gempak..seriously..mcd n wayang pun tarak..huhu..cane ni?

ok cik ain..4 tahun tu bukan untuk berfoya-foya ok?be a good student..make your parents proud..aim high..4.00 so that kalau jatuh pun xde la sakit sangat..pastikan 3.90 tu dalam tangan *ini pointer minima yang aku kena dapatkan..mr.iz da bising sebab aku letak pointer minima 3.67*..jangan janji setakat janji je..
jam dah berganjak ke pukul 2 pagi..hani dah tidur lama dah..aku je yang tak tidur-tidur lagi..huhu..ok semua...selamat malam..n have a nice day..jangan lupa doakan kejayaan aku kat sini..AMINNN~
and untuk mak sekali lagi aku ucap,HAPPY BIRTHDAY MAMA..I LOVE YOU..
till then everybody..
assalamualaikun..and thanks a zillion sebab sudi bertandang ke blog ni and sudi baca apa yang aku merapu malam-malam ni..yeah..love u too..hahax...

HAPPY MALAYSIAN DAY =)

3 comments:

Nur Amirah Latip ♥ said...

comelnye abah kau. teringat kau story yang kau kata abah kau garang gila. takde garang manalah. saja je garang biar korang jadi orang. ayah aku pun cenggitu jugak.

Nur Amirah Latip ♥ said...

sweetnya abah kau. tak sangka abah yang kau kata garang tu rindu kat kau. mesti kau malu tahap nak nyorok mka bawah meja kan? haha. well, itu petanda baik so that kau boleh rapat dgn abah kau pulakk :)

ain farhana said...

haha,,mane kau tau ni..
ala..segarang2 bapak mesti la sayang dengan anak2 dia kann~