~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Wednesday, January 30, 2013

BEBEL + HATI + CINTA


bismillah..
senyum..selamat pagi..(oleh sebab aku menulis ni time subuh)
baru je lepas tengok movie istanbul aku datang..*senyum lagi*

nak kata cite tu sweet sangat sampai tak lepas mata aku dari tatap screen pun takde la sangat..
ade je aku skip2 tengok movie tu..haha..pedulikan korang nak kata ape..yee..yee..aku tau aku memang takleh bawak..gi layan movie cintan cintun kat wayang..

ala..normal la bagi aku..part dok nyanyi-nyanyi..part dok tunjuk muka pelakon yang makan masa seminit dua tu memang la aku skip..nak bagi penonton tangkap feeling la konon..bosan lagi adela.. tau tak! tiap-tiap kali aku tengok movie pun macam ni..memang suke skip2..haa..dah takyah nak bebel lagi..harharhar~

bila tengok scene pompuan tu kena tipu dengan pakwe dia dengan alasan pakwe dia tu sunyi..aku macam tak dapat terima..what the..!! pompuan tu pun sunyi jugak kot ye pun selama ni laki tu dok buat dek je kat dia.. yeah2.. memang la anak ikan..tapi kot ye pun bila the real gf dah muncul depan mata kena ke kau lepak dengan your so called ikan lagi ke? haish..(sebenarnya aku takde la emo mana pun tengok tadi..hahaha..)

bila tengok scene2 macam yang aku cakap tadi..aku terbayang balik kes cintan cintun kawan-kawan aku..
same je sebenenarnya..berkawan 4-5 tahun..(lama kot) then putus macam tu je.. kalau bagi yang lelaki memang la tak luak ape.. tapi yang pompuan? (nauzubillah)
tau la kot ye pun takde buat ape pun..biasanya kalau aku tanya dengan member2 bagai..for sure dorang akan jawab..

"ala ain..dah adat la bercinta kan..pegang-pegang tangan..peluk cikit..cium pipi ke cium dahi sikit.."

ya allah..dengar je pun aku dah rasa berdosa sangat..ye la..memang aku tau aku pun takde la perfect mana.. oleh sebab aku tak perfect la aku cuba jauhkan perkara-perkara macam tu..like seriously..aku sedar mak bapak aku jugak yang kongsi tanggung saham dosa aku nanti..(cakaplah aku kolot ke ape..tapi siyez weh..rasa kesian..) and thats why aku sentiasa bawak gambar diorang dalam purse aku..kot ye pun tengah have fun kat mana2..(biasa la sekarang tempat2 yang mengundang pihak ke 3 selain kau ngan member2 kau kan kena bayar) bukak purse.. tengok gambar diorang..ingat saham..terus mati niat.. =)

serious..aku rasa selama hidup ni pun aku dah banyak nyusahkan diorang..inikan lagi nak bebankan diorang dengan saham-saham aku..ohh..aku rasa macam tak guna sangat..*senyum pahit*

sembung balik pasal cerita tadi..haha..melalut jauh lak aku..
sebenarnya..terasa jugak hati..bila tengok orang sibuk2 bercinta 2-3 tahun..tapi clash macam tu je..macam tak bawak hasil..buat penat je tabur kasih sayang selama ni..

tapi memang pada hakikatnya..dalam setiap perhubungan.. kalau si perempuan yang dok sibuk-sibuk sayang laki tu..tabur kasih sayang 100%..selalunya mesti si lelaki sayang pompuan tu dalam 60% mungkin..?dan perkara yang sama berlaku jika sebaliknya..
mesti yang sorang akan sayangkan yang sorang lagi tu berlebih-lebih..tapi yang sorang lagi tu sayang kat sorang tu macam biase-biase je..(janji lepas ade gf bf dah la kan..sangat x beretika)dahlah..malas nak melalut panjang2..bubbye..assalammualaikum =)

p/s : pernah buat solat istikharah or solat hajat untuk gerakkan hati pada orang yang betul tak??haha =3

0 comments: