~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Friday, January 25, 2013

JOM BEBEL LAGI~

bismillah..
yep..kembali bersama satu lagi entry..
nampak sangat aku bosan kan..haha..tapi pape la..janji aku bahagia tak nyusahkan orang kira ok la tu..
selama ni orang suka sangat tanya aku kenapa aku punya masa tidur macam tak teratur..
orang tido..aku celik..berjaga semalaman..orang bagun..aku baru terhegeh-terhegeh nak tido..
tapi entah la pada aku aku rasa macam waktu malam tu sangat menenangkan..tak macam siang..
lagi satu kalau siang aku rasa cepat letih..cepat mengantuk..
duduk rumah pun bukannye buat ape pun..takde g jalan mane pun..melepak pun tak..
rasa kadang-kadang teringin gak nak jadi macam orang dok beli buku novel berbuah-buah..tapi entahla..kekadang aku rasa macam membazir giler..sebabnya?aku takde sebab yang kukuh nak buat point kat sini..haha
semalam lepas kena desak-desak ngan mak..aku contact la member aku tu tanya dia dah beli tiket balik ke belum..ye..mak aku ni anak dia dah umur 20 pun still risau lagi kalau aku nak balik melaka- perlis perlis-melaka tu sorang-sorang..hurmm..entahla..
semalam entah kenapa mata aku ni kelat semacam..kalau ikot-ikot ade kot lebih 8 jam aku tido..haha..sudahnye aku bangun awal giler pagi tadi..kemas rumah, masak bagai..pastu..aku dah bosan..tak reti buat ape dah..malam tadi member text pun aku dah tak larat nak balas..angkat fon..baca mesej..letak fon kat tepi bantal,then sambung tido..*signal la tu..aku tak balas mesej..kira aku dah tido*
oleh sebab bagun awal pepagi ni..and semua benda aku dah settlekan pepagi buta..at last aku tersangkut depan pintu depan rumah duduk bersila kat situ dengan laptop atas riba dok scroll-scroll fb punya page..bapak bosan la aku cakap..tapi kira agak menenangkan la sebab boleh dengar suara burung berkicau..dengan bau segar rumput..pagi kan...biasa la tu...
pepagi tadi fon dah masuk mesej..dari sape?dari sesape la..kau kecoh nak tau watpe?haha!
tapi tu la.selalunya kalau mesej2 kosong ni selalunya aku berminat nak balas kalau yang betul-betul dari kawan..kalau aku bosan aku layan la..haila...dah..cukup-cukup la tu kata aku sombong bagai..
aku tak sombong kalau intro yang kau pakai tu tak salah..
ye aku sangat boring..nyampah...kalau intro kau tu macam jenis-jenis flirt..tahlah..tapi yang kau tau aku memang tak berapa nak suka dengan benda-benda macam tu..
aku suka orang yang jenis sempoi..layan macam member-member je walaupun kali pertama chat ke bagai..memang aku rasa selesa..secure macam tu..
teringat pe yang member aku, paan cakap dulu pasal bende-bende ni..ntah..kekadang aku rasa macam aku setuju jugak dengan apa yang dia cakap tu..buat masa sekarang ni perlu ke kau semakkan kepala kau fikir pasal relationship bagai..?rasanya lebih selesa kalau berkawan dulu..lepas dah kenal hati budi baru la cerita pasal feeling meeling ni..kalau ade jodoh dengan orang tu..adelah..kalau takde kau boleh cakap ape je kan?haha..entah..pada aku perasaan ni satu benda yang kompleks..bukan semua orang ada cara pemikiran yang sama dengan kita...kan?
emm..tak lama lagi along dah nak tunang..insyallah..kalau takde halangan macam dulu..ye la aku pun dah tak lama lagi nak dapat kakak..adik beradik perempuan yang baru..siyez weh..selam aku hidup mana la pernah aku ada akak ke adik pompuan ke..dalam family ni aku sorang je pun pompuan..waktu sekolah dulu orang dok sibuk berakak sayang..beradik sayang bagai..aku boleh buat  muka bodoh taknak ambik tau..pada aku benda-benda tu semua tak penting..kan?

aku sekarang dah dapat simptom malas nak menaip lagi...haish..lepas-lepas ni la aku sambung bebel balik..daaa~
*mata dah kelat balik..nak tido lagi bole tak?hahaha..*

0 comments: