~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Tuesday, April 23, 2013

GWIYOMI PUNYA ANGKARA

bismillah..
emm..aku saja tulis..saja nak buat entry sampah hari ni..
ye aku sedar..takde sape yang kesah..well..aku sedar blog dah takde la sepopular dulu kan..
so kiranya tulis sikit kat sini mungkin selamat dari tulis secara terang-terangan di fb.. *maaf*
haila~ haila~
aku ingat aku selamat..tak ramai yang view video tu masa aku letak separuh hari kat fb yang kurang orang tu..tak sampai 500 lebih pun kot..huu..
tapi rupa-rupanya ramai kot yang view..=.="
tau haritu aku senyap-senyap je letak kat blog..haila..nape la aku tak terfikir bende macam ni awal-awal kan..huuu =.="
tu la ain..dah jadi macam ni baru kau tau cane kena bahan dengan bebudak kelas..hooo~
kau betul la memalukan budak bahan je ain..gile~gile~

semalam ada budak laki yang aku tak kenal tegur aku waktu aku baru balik ngeteh malam tu..
"ain~"
haila..siyez aku tak kenal kau sape wei..tapi kira kau tau nama aku..mungkin kau kawan aku kat fb kot..huuu =.="
takpe2 kita kawan kan..senyum n berkawan dengan orang tu tak jadi dosa pun ain =)

pagi tadi masuk kelas pastu classmates aku yang chinese tu cakap gini..
"ggii gwiyomi""
and aku macam..=.="
"you ade tengok ke?"
and then dia cuma gelak je..

ade lagi sorang classmate..
dia cakap dengan aku..waktu tu tengah sembang dengan dia..
sambil minum air kotak waktu duduk tu aku betulkan kaki seluar..
pastu dia tanya aku something and aku macam..
pandang dia dari bawah sambil sedut air kotak dengan sebelah tangan pastu angguk2..(waktu tu dia berdiri depan aku)
terus dia jerit cakap kat aku gini..
"jangan buat muka macam tu!!"
nganga kot aku..pehal pulak dia ni..??=.="
"awak kenapa ni?"
"ain..serious saya tengok video tu dua kali tau..macam tak percaya je tu awak"
"huu..dah2..dah delete dah pun..takyah nak buat reaksi macam tu sangat"
okay nampak sangat dia fobia lepas tengok video aku..

budak tahun dua petang tadi nampak aku ngan member aku tu kat kedai makan petang tadi boleh kata gini kat member dia..
"wei..nak tengok awek gwiyomi tu ade kat belakang kau tu haa.."
and aku macam erkk..sambil pandang kawan aku..
"dia tak cakap kat aku kan?"
"dia cakap kat kau la ain"
and aku macam =.="

jalan kat tepi2 jalan pun ade je orang sebut gwiyomi depan aku..wei..xyah la bahan aku..aku tak kenal kau pun tau tak.. =.="
tau la video aku tak comel..saya buat untuk kawan saya la.. =.="
tapi kan saya dah padam video tu..takyah la nak bahan saya lagi..

kelas petang tadi kena dengan classmates lelaki..
"eh ain cane buat yang no 6 tu??cup..cup..cup..cup..cup..cup..hahahahaha..."
"diam la wei"

ade yang setengah kata gini
"yang kau padam video tu buat ape?orang dok cari2 nak tengok lagi dah tak jumpa dah"
and aku macam.
."buat ape nak ulang tayang video aku tu..aku buat untuk kawan aku..bukan untuk korang pun..jadi sukati aku la nak padam pun" =.="

ade yang kata..
"haha..ain dah download dah pun..hahaha.."
"kejam sangat tu wei"

and tadi waktu keluar minum..
"eh..jap2..nak tengok gwiyomi kejap.."
=.="
..motif la..wei..segan la aku..

gaya korang buat tu macam aku buat isu besar je kan..
classmate aku yang lagi sorang tu pun buat jugak..tapi apehal x bahan dia seteruk kau bahan aku?
dia lagi pulak..x padam lagi kot..ishh..
kan aku dah kata dah..ini semua diskriminasi jalanan yang aku kena hadapi..
well ain..seminggu je..takpun dua minggu..pastu bukannye orang ade ingat lagi pun video gwiyomi kau tu..
=.="
"sorry awak..saya buat awak segan je keluar minum dengan saya" =(

sabar ain..sabar..
tak lama lagi habis la tu..orang lupa la tak lama lagi tu..
video kau pun bukannye ade kat fb tu lagi kan?
kat sini pun bukannye kau publish entry tu kat fb kan??
so sabar..tak lama lagi orang lupa la tu..siyez..jangan risau..
sabar je dulu k..

dah la..tak lama lagi habis la tu..ye aku caye.. (senyum kelat)
till then peoples =)
goodnight and assalamualaikum ^^





0 comments: