~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Friday, June 28, 2013

HAI KORANG! =)


bismillah..

dah lama rasanya tak update blog!
haha..rindunye nak tulis kat sini.. lepas balik melaka yang berjerebu tu..aku terus macam hilang mood nak update. well, alhamdulillah..melaka dah almost bebas dari asap jerebu dah.. aku dapat tengok bulan terang kat langit. cantik sangat! rindu nak tengok hokay! selama ni nak keluar rumah pun macam rimas. lepas balik dari perlis haritu duduk sececah kat rumah terus je keluar g balik kampung kat kota tinggi.. well waktu tu seriously tebal betul jerebu dia kat situ.. *tercekik*

haha..dapat bermanja dengan atok2 sekalian..ok la tu dapat lepas rindu jugak sikit kan?hehe..tape2 nanti kalau ipan balik t kite ajak ipan beli tiket bas balik rumah atok hokay??errkk..macam tak berani je..takutnye nanti tak pandai nak balik melaka balik..haha..tak balik perlis lak aku nanti kang..hahaha..

anyways..i do have a really good times with my friends sebelum balik ke melaka hari tu.. emm.. habis je last paper (quality control) lepak2 kejap kat rumah.. tido kejap.. then terus keluar gi bukit ayer..well tempat tu best and cantik.. suka3!! *gedik lak..haha~*


sempat bergambar waktu hani g isi minyak..


senyum lebar2 hokay..paper dah habis..yey! last day in perlis..


dengan hani tersayang..waktu ni baru jejak kaki kat bukit ayer











seronok dapat lepak dengan korang..best thing eva!
dapat kawan2 yang baik2 gila2 and cantik2.. thanks god.. =)
i love to make friends..nak kawan dengan aku tak?haha.. 
till then..
assalamualaikum









Saturday, June 15, 2013

FINAL WEEK YANG SANGAT MENDERA HIDUP

bismillah..

somehow..somewhat..
dua tiga hari ni final punya paper berderet2..hari-hari ada paper x berhenti..
semua memerlukan pembacaan..semuanya memerlukan daya ingatan yang kuat..
calculations?? jangan cakap laa..normal la bende2 macam tu as an engineering students..
tapi boleh dikatakan jadual pekse kali ni agak mendera mental dan fizikal jugak..
x memasal aku dah kena insomnia balik..
hailaaa...dari study week sampai ke final week..tido tak pernahnye cukup..
lelagi kalau ada paper malam 8.30-11.30..dah tu esoknya paper pepagi buta pukul 9.00..
and the most exciting part is..paper esok pagi tu pulak TITAS..! yes! great.. =.="
selama semingu tido malam aku hadkan..elok2 kena tido 8 jam sehari..kita bantai 1 jam setengah tak pun 2 jam je sehari..
balik exam tido kejap..dpatlah cover 4-5 jam..kekadang 2-3 jam pun aku dah cukup bersyukur..
xya nescafe ke kopi bagai..semangat nak study sebab takutkan paper esok tu dah cukup untuk buatkan mata tu celik sepanjang malam walaupun ngantuk x hingat..
sakit belakang tu jangan cakap laa..depan orang aku dok pulun cover jalan macam biasa..padahal kalau nak ikotkan nak aje aku ikot cara nenek kebayan tu jalan..
sakit wooo!!rasenya kalau g refer kat fisiologi punya unit pun aku kena marah kot..
posture x betul..rehat x cukup..blaaa...blaaa..blaaa..
DIAM KAU~
cakap senang laa weii...aku yang merase camne nak kejor paper2 tu sume jangan sampai pointer terabur..
sedia x sedia tetap paper tu kena ambik jugak..kena jawab jugak..(x sanggup aku nak repeat..nauzubillah..mintak dijauhkan..aminn)
hukk..hukk.. TT^TT
and now..nak mengejar last paper..n thanks god! sebab paper yang last ni ada gap..kalau x aku sendiri pun tatau nak handle subjek ni cane..huuu~~
isnin paper last..doakan aku boleh jawab semua..n skor..
in shaa allah..i'll try my best..
till then..
assalamualaikum =)

Friday, June 7, 2013

AKU KUAT JELING ORANG??SORRY =(

bismillah..well hi olls' =)
emm..just nak meluah sikit..i can't put it into words..so, ni la hasilnya..aku cakap dalam bentuk video je..
kalau terasa teringin nak tengok..tengok la..kalau agak2 dah meluat menyampah ngan aku..taknak tengok pun tape..huhu~

dah nasib badan..aku dilahirkan dengan muka sombong x hingat ni..dan mata juga..yes2..cik ain..mata awak tu dalam pada awak x sedar..orang kata awak suka jeling orang tau!walaupun awak sikitpun tak pernah terniat nak buat muka sombong ke..nak jeling orang ke..err..

emm..thats the reasons why orang macam suka discriminate aku yang bukan2 sebelum kenal aku apa adenya..gitu??or tak??emm..and thats why orang yang tak kenal aku kata aku sombong? sebab muka aku gitu?? and aku jarang senyum kalau orang tak senyum kat aku dulu? err..gitu??

kau tak kenal aku sepenuhnya memang la kau kata aku gitu..but nvm..its ok..aku terima je..dari zaman sekolah kot benda ni jadi..emm.. come and meet me in real person.. greet me in a proper way.. walaupun tak kenal kau pada mulanya..for sure..kalau kau proper aku tak poyo la..aku layan je kau macam kawan2 aku..at the first time mungkin awkward sikit..sebab tak berapa biasa dengan kau..tapi kalau dah dua tiga kali keluar..emm..i think kita boleh lepak sesama selalu macam aku and kawan2 aku selalu buat..(sometimes)
thats why aku macam susah sikit nak dapat kawan kalau aku tak personally greet diorang..sebab muka aku and appearance aku rupenye..
FYI.. aku bukan anak orang kaya raya..bapak aku polis biasa je..pemakaian aku pun as u can see memang sangat biasa2..aku takde la layan branded2 items..so aku bukan tergolong dalam golongan "si poyo jemah" yang konon bajet top padahal tak top manan pun..dan aku pun bukan hotstuff..macam kawan2 aku yang aku kenal..aku biase2 je..so jangan risau..jangan takut2 nak approach aku..aku orangnya sangat friendly..i'm a friendly person tau!

i'm soo sorry kalau orang tengok muka aku..and orang terus judge aku..yang aku sombong..err..muka aku kalau x senyum..memang senang orang nak kata gitu..suka jeling2 orang?yeah..sometimes aku tak perasan pun yang mata aku "nampak:" macam tengah jeling orang..as long as kau tak pernah buat apape kat aku and aku tak pernah keluarkan statement apape kat korang..hope "muka sombong" aku and "mata aku yang kuat jeling2" ni tak jadi isu kat korang..sorry again..tak bermaksud..tak perasan.. =(