~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Sunday, September 8, 2013

P/S I LOVE YOU

Bismillah..

Ok kali ni aku menaip atas bas..otw nak g perlis..kali ni aku tak menaip pakai keyboard biasa..tapi cuma pakai papan kekunci bisu di screen telefon..ahh..how I missed those keyboard sounds when I hit them with my fingers..

Kali ni aku nak update pasal how do you act or behave with the people which have different gender with you..naa..aku tak main-main..aku serius..ok..back to the point.. Kadang-kadang aku rasa orang yang lain bangsa yang kadang-kadang tak tahu hukum..lebih menghorati kami golongan perempuan.. Naa..bukannya nak cakap apa..bukan nak tuju kat semua lelaki sebangsa aku macam tu..tapi uolls tahu hukum kan..so I think tak releven kalau kami ni nak ingatkan korang tentang batas-batas pergaulan tu..kann...

Aku jenis perempuan yang langsung tak suka disentuh oleh lelaki yang langsung tak ada pertalian darah dengan aku..nak bergurau boleh..nak sembang-sembang pun boleh..tapi tak payah la sampai tangan kau tersentuh aku.. Kalau tak sengaja tu aku tak kesah..tapi kalau tangan kau tu memang sengaja ajak bergurau tahap bercuit muit bertepuk tampar bercubit pipi bersentuh kulit then langsung tak cakap sorry..kau memang agak keterlaluan bagi aku..

Sebab aku rasa diri aku..cara pembawakkan diri aku kat luar adalah amanah terbesar mak dan abah aku..dan each and every time kalau aku ada buat salah.walaupun sekecil mana pun..aku terasa sangat bersalah dengan mak n abah aku.. Thats why aku tak bagi orang yang berlainan jantina sentuh aku..sebab aku rasa ralat.. Aku hak milik keluarga aku selagi aku belum berkahwin.. And each and every part if it memang wajib aku jaga..

So..selagi aku boleh handle sendiri.. Dan selagi keadaan tak mendesak aku untuk minta bantuan dan terima bantuan daripada orang yang berlainan jantina dari aku..in shaa allah aku pandai-pandailah nak jaga diri sendiri.. Maruah diri adalah amanah dari tuhan..amanah keluarga dan suami untuk dijaga walaupun nyawa sebagai galang gantinya..dan aku harap lelaki-lelaki di luar sana boleh menghormati kami seadanya sebagai seorang perempuan.. Kerana tiada yang lebih bermakna daripada seorang gadis itu melainkan kesuciannya dan ketaatannya pada perintah Allah dan rasul..

In shaa allah... Yang buruk datangnya dari saya..yang indah datangnya dari tuhan.. Terima kasih kerana sudi membaca.. Semoga Allah memberkati kita semua hendaknya..in shaa allah.. Aminn =)

P/s : I love you..

0 comments: