~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Monday, September 2, 2013

BLIND DATE??

bismillah..

baru je tengok cite mama mia kat kbsw tak sampai berapa jam tadi.. isu dorang hari ni adalah blind date.. blind date untuk golongan-golongan yang sudah bersedia untuk mendirikan perkahwinan.. dan kali ini bukanlah date yang saja-saja dilakukan untuk memenuhi masa lapang.. hahaha.. *gelak jahat*

ada dua blind date yang diorang buat tadi..satu lelaki dan satu lagi perempuan..
dan apa yang membuatkan aku rasa macam segan nak tengok cite tu sampai habis adalah perangai pompuan yang pertama kena blind date tu sebijik macam aku.. seriously!! waaaa... taknak laa jadi anak dara tua weyy~ sedih kot.. korang pun tolong-tolong laa doakan jodoh aku cepat-cepat sampai keh..huhu *kenyit2 mata sikit mintak simpati*

jeles gilaa laa dengan perempuan tadi tu..dia suka sangat makan..memang seronok gilaa tengok dia makan.. dan yang paling buatkan aku jeles..dia makan banyak mana pun..badan dia sikit pun tak naik.. magic apa dia pakai ni weyy!! anyways, walaupun pada pandangan aku tengok pompuan tu go through dia punya blind date macam lawak.. *terkekek-kekek aku gelakkan dia* tapi pada sisi positif aku rasa reaksi pompuan tu normal.. jujur dengan diri sendiri dan orang lain.. berdikari.. dan yang paling penting dia tak hipokrit.. ok ape tak hipokrit.. benda-benda macam tu sangat penting ok..
cuba kau bayangkan.. pada luarannya kau kenal seseorang tu..selagi tak menjadi yang halal buat kau.. apa yang kau akan nampak tentang dia hanyalah lakonannya semata-mata.. nak jadi macam tu.. the great thing about someone yang tak hipokrit ni.. dia adalah diri dia.. pergi laa ceruk mana pun.. dia tetap akan jadi diri dia sendiri.. kalau nak gelak dia gelak.. kalau nak buat perangai gila-gila dia buat.. kalau tak suka dia kata tak suka.. kalau suka dia kata suka.. kalau dia rasa dia boleh buat.. sikit pun dia takkan mintak tolong orang lain.. unless dia rasa hopeless dan dia rasa memang dia tak boleh nak buat benda tu.. then, baru dia mintak tolong dengan orang lain.. perangai ni memang takkan boleh diubah..macam prinsip jugak lah.. kan??

tapi aku macam sedar tentang sesuatu.. lepas aku perhati satu persatu.. lepas aku teliti satu demi satu..
aku dah nampak apa kurangnya orang yang tak hipokrit ni pada mata lelaki.. *sebelum berkahwin..atau istilah paling tepat adalah tempoh meng'usha'*

1. lelaki ada ego.. x suka ditegur..  tak suka dibetulkan kesilapannya terang-terang

2. lelaki suka perempuan yang kebudak-budakkan.. *ala2 comel depan dia*

3. lelaki suka perempuan yang manja..

4. lelaki tak berapa sukakan perempuan yang berdikari.. *suka orang mintak tolong dengan dia*

5. lelaki tak suka orang yang lebih pandai dari dia *lebih kurang no 1 tadi*

hahaha..gelak2 sendiri lak aku kalau baca benda-benda ni balik..haha..tapi tu laa hakikat..
entahlah..kalau tanya aku..sanggup ke nak berubah semata-mata nak dapatkan perhatian lelaki.. jawapan aku adalah a big "NO" untuk soalan tu.. rujuk balik statement aku yang kat atas tu.. perangai anti hipokrit tu memang takkan boleh diubah..dah serupa macam prinsip hidup dah pun.. LOL~

oklah..mata aku pun dah kelam-kelam malap dah ni..dengan mulut dah berapa kali kulum kuap.. wargghhh.. *mengeliat sikit..wahaha* goodnite peeps =)
assalammualaikum *sambil lambai-lambai*

0 comments: