~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Sunday, April 27, 2014

. . .


the silence is too loud.. dan aku rasakan seperti aku tak dapat membendung lagi simpulan-simpulan rindu yang semakin membuak..i need a rest..like seriously..i need to go home..i need to be with people yang boleh terima aku seadanya..bukannya dengan sekumpulan makhluk yang tak pernah terima aku seadanya..like hell, seriously..you cant go anywhere but stuck alone in your room talking with the dull walls.. yang langsung tak boleh nak balas balik sepatah haram apa yang kau cakapkan pada diorang..

it had been like forever since aku datang balik sini..meghadap buku2 test2 yang kadang2 buatkan aku rasa separa gila..tapi aku cuma sabar..mungkin ini salah satu jalan untuk mencapai apa yang kita inginkan dalam hidup..those things kira aku bole accept lagi..tapi living with people yang aku boleh kata sebagai ketam yang mengajar anaknya berjalan is totally too much..cant tell why..tapi itu yang aku meghadap hari2..

stress buatkan aku tak dapat study..depressed..i'm totally down..sampai aku tak tau apa nak buat..i have nobody here..nobody to talk to..nobody to share my problem with..nobody to hang out with..nobody..its like its only me with all the empty spaces..diisi dengan kebosanan, stress dan kesedihan dan kemurungan yang terlampau amat.. ya Allah..seriously aku rindu rumah..selama ni aku cuma pujuk diri..pretend that aku cuma perlu sabar sikit je lagi...sebulan je lagi before semuanya habis..bersabar..you can do it..but each and every day..by weekends..aku akan nampak kawan2 sekelas aku masing2 dok ada yang ambik bawak balik.. and i was like.. seriously?? aku pun rindu rumah jugak..tipu kalau kata aku tak cemburu..

i feel alone..lonely with tears running down my cheek..yang aku sendiri tak tau bila dia nak berhenti..tido..bangun balik pun still macam tu jugak..sedih..sedih sangat...aku nak balik..but i dunno when..program banyak yang aku kena ikot..dengan kelas..dengan ko-k..dengan pillars..i dont have enough time..i missed those time..yang aku habiskan dengan family kat rumah.. walaupun tak berborak..duduk sama2 pun dah memadai..tengok muka sorang2 masuk ikot pintu rumah pun dah kira memadai..

and for you..you yang cakap apa kata you just buy a ticket balik rumah..kan senang..haha be in my shoes..and you know what to say..aku bukan jenis orang yang suka2 ponteng kelas...i just dunno what to do..*take a deep breath* ye aku bodoh..aku bodoh sebab rasa gini..ye aku bodoh..aku bodoh sebab aku tak pandai curi masa nak balik rumah aku..ye aku bodoh..aku bodoh sebab aku tak dapat balik cuti midsem haritu sebab terpaksa attend program..*sigh*

silence kills..enough said..

0 comments: