~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Saturday, December 6, 2014

bismillah..
there is so many things happen in this sem..
dari aku boleh handle semua benda sendiri sampai ke tahap aku fragile nak mati..
murung..deeply depressed sebab sesuatu yang aku rasa aku taknak cerita kat sesape dah..
masa tu silap sikit memang menangis la aku dibuatnya..
benda yang berlarutan selama dua tiga minggu..
sampai aku membentak pada diri sendiri..
kenapa benda yang sama berlaku pada diri aku..
berulang-ulang kali sejak zaman sekolah..??
apa salah aku sampai wujudnya manusia-manusia yang macam ni..??
yang mulutnya sentiasa keluarkan kata-kata yang tajam..
too painful untuk ditelan..aku pun manusia jugak bro..
sekeras2 aku pun aku tetap ada limit aku sendiri..
bila aku diam tak menjawab, itu maknanya aku tak setuju..
bila aku diam tak melayan, itu maknanya kau dah off limit...
bila aku diam menangis, itu maknanya kau saja nak cabar aku untuk bencikan kau..totally..
aku tak faham..kenapa orang macam kau selalu je nak cari pasal dengan aku..
walaupun aku tak pernah nak cari gaduh dengan kau..
jangan salahkan aku sebab aku tak bercakap langsung dengan kau sekarang..
aku dalam proses pemulihan..aku masih sakit..sakit dengan apa yang kau dah buat pada aku..
dan kau selalu tarik perhatian orang..sentiasa cari salah aku walaupun aku takde buat salah apape.. dan point out salah yang kau dah cari tu depan2 orang..
it was just like..kau sengaja nak nampakkan aku ni teruk sangat depan semua orang..
aku diam..orang akan nampak yang aku ni salah..
dan bila aku menjawab pun aku nampak bertambah2 teruk pada orang lain..
jadi apa yang patut aku buat?? aku cuba untuk jauhkan diri dari kau..tapi kau sentiasa ada di sekeliling aku.. 
aku depressed sebab perbuatan kau..sampai aku langsung takde sebab untuk senyum..untuk ketawa macam dulu2..
aku depressed dan aku berada pada tempat dimana aku takut untuk move on..sebab aku tau..bila aku move on..aku akan jadi keras..lebih keras dari dulu..
so, aku berada dalam fragile mode dalam satu jangka masa yang panjang..macam orang sakit jiwa..
sampai semua orang yang care pasal aku risau..takut2 aku buat sesuatu yang boleh merosakkan diri aku..
dan sekarang..alhamdulillah..aku dah sihat..
tapi aku taknak dekat dengan kau lagi..sebab kau ibarat virus..
virus yang boleh meragut semua kebahagiaan aku..senyuman aku..dan semangat aku..
terima kasih sebab tunjukkan diri kau yang sebenar..
terima kasih sebab beri pengajaran yang hebat untuk aku..
(^-^)





0 comments: