~Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang~

Monday, December 22, 2014

MINTAK MAAF SEBELUM HARI EXAM

bismillah

apa yang kau rasa..
kalau..
orang buat kau sakit hati..
buat macam-macam kat kau..
and
at last
dia datang kat kau
hulur tangan
sambil buat muka innocent
pastu cakap

"sorry kalau ade tersalah kata..tersakitkan hati sebelum ni.."

semata cakap macam tu sebab nak hadap finals? dan kau ingat semua orang yang kau hulur tangan dan say sorry tu akan maafkan kau? macam tu je? dan langsung lupakan apa yang kau buat?
kenapa tak mintak maaf je terus lepas buat salah? kenapa mesti nak mitak maaf semata untuk hadap finals? terlampau fake.. like sangat FAKE.. pada aku..baik takyah mintak maaf when you don't really mean it.. it was like macam budak tahun 1 sangat..nak exam..then berebut nak salam semua orang and mintak maaf..padahal dalam hati langsung takde sikit pun rasa nak mintak maaf kat orang tu.. kira buat syarat je nak mintak maaf dengan orang sebab pernah buat jahat kat orang tu.. grow up peoples..
entahlah..pada aku..kau takkan paham apa yang orang rasa sampailah ade orang lain yang buat kat kau macam tu.. *sigh*
takpe..aku maafkan semua kesalahan orang pada aku..sebab aku percaya allah tu ada untuk aku.. kifarah dari allah tu sentiasa ada untuk hamba-hambanya..
may allah bless..
till then..
salam =)


0 comments: